Stegte ris med æg
Stegte ris med æg

Stegte ris med æg

4,8 4 Bedømmelse
Samlet tid30 min.
20 min.Arbejdstid
10 min.Tilberedningstid

Vegetarisk stir fry-ret med ris, æg og grøntsager - en klassisk hovedret eller tilbehør

Ingredienser

2 Portioner
1 
lille rød chili, finthakket
1 
gulerod, i tern
1 
hvidt løg, i tern
 ½ bundt
bundt forårsløg, fintsnittede
2 
æg, sammenpisket
1 
fed hvidløg, finthakket
15 g
ingefær, finthakket
200 g
kogte basmatiris (eller en rest ris fra dagen før)
5 spsk.
stegeolie

Topping:

2 
forårsløg, finthakkede
3 
stilke koriander (bladene plukket af)
Næringsindhold:2233 kJ / 533 kcal
36,5 gFedt
12,8 gProtein
35,2 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Steg chilien i 1 spsk. varm olie i en wok og læg den til side.

Step 2

Kom gulerod og løg sammen med 1 spsk. olie i den resterende stegeolie og steg. Tilsæt forårsløg, sauter og læg dem til side.

Step 3

Rengør eller tør wokken af.

Step 4

Steg de sammenpiskede æg med 1 spsk. varm olie i wokken, læg det til side og rengør wokken igen.

Step 5

Steg ingefær og hvidløg i den resterende varme olie. Tilføj basmatiris og steg.

Step 6

Tilsæt de stegte grøntsager og steg et øjeblik. Vend æggene i og smag til med Kikkoman Sojasauce og Kikkoman Sesamolie.

Step 7

Drys forårsløg, koriander og chiliolie over retten og server.

Tips

Server retten med et spejlæg, ristede løg, atjar (sursøde syltede grøntsager), kroepoek (rejecrackers) eller sambal goreng telor (kogte chiliæg) efter smag.

Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.

Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.

Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.

En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.

Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.

Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.

Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.

Opskrifts-ID: 929

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Steg chilien i 1 spsk. varm olie i en wok og læg den til side.

Kom gulerod og løg sammen med 1 spsk. olie i den resterende stegeolie og steg. Tilsæt forårsløg, sauter og læg dem til side.

Rengør eller tør wokken af.

Steg de sammenpiskede æg med 1 spsk. varm olie i wokken, læg det til side og rengør wokken igen.

Steg ingefær og hvidløg i den resterende varme olie. Tilføj basmatiris og steg.

Tilsæt de stegte grøntsager og steg et øjeblik. Vend æggene i og smag til med Kikkoman Sojasauce og Kikkoman Sesamolie.

Drys forårsløg, koriander og chiliolie over retten og server.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.