Stegte ris med æg
Vegetarisk stir fry-ret med ris, æg og grøntsager - en klassisk hovedret eller tilbehør
Ingredienser
Topping:
Fremgangsmåde
Step 1
Steg chilien i 1 spsk. varm olie i en wok og læg den til side.
Step 2
Kom gulerod og løg sammen med 1 spsk. olie i den resterende stegeolie og steg. Tilsæt forårsløg, sauter og læg dem til side.
Step 3
Rengør eller tør wokken af.
Step 4
Steg de sammenpiskede æg med 1 spsk. varm olie i wokken, læg det til side og rengør wokken igen.
Step 5
Steg ingefær og hvidløg i den resterende varme olie. Tilføj basmatiris og steg.
Step 6
Tilsæt de stegte grøntsager og steg et øjeblik. Vend æggene i og smag til med Kikkoman Sojasauce og Kikkoman Sesamolie.
Step 7
Drys forårsløg, koriander og chiliolie over retten og server.
Tips
Server retten med et spejlæg, ristede løg, atjar (sursøde syltede grøntsager), kroepoek (rejecrackers) eller sambal goreng telor (kogte chiliæg) efter smag.
Alternativer til Kikkoman naturligt brygget sojasauce: Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt, Tamari glutenfri sojasauce og Økologisk sojasauce.
Brug planteolie eller sojaolie til stegning. Brug aldrig sesamolie til stegning.
Høje temperaturer er vigtige, når du steger i wok. Vær dog forsigtig med varm olie. Olien kan brænde eller sprøjte, hvis du tilføjer fugtige ingredienser.
En non-stick, metalbelagt støbejernswok er lidt anderledes, hvad angår varmeføring. Den er egnet til el, gas og induktion og er nem at rengøre. Hvis du ikke har en wok, kan du anvende en stegepande, så længe du steger ved høje temperaturer og følger opskriften.
Kom aldrig for meget i din wok. Hvis du laver meget mad, får du det bedste resultat ved at dele ingredienserne op i mindre portioner.
Steg og vend ingredienserne forsigtigt i wokken, så de ikke går i stykker.
Slut af med sojasauce og sesamolie for at få den perfekte overflade, aroma og smag.
Opskrifts-ID: 929
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide