Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip

Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid

Ingredienser

6 Portioner
400 g
tyndt skåret bøfkød (fx 4 minutsteak eller andre oksebøffer)
2 
fed hvidløg, hele, men trykket flade
1 spsk.
planteolie
Fintsnittede krydderurter eller korianderblade til pynt
Limebåde til servering

Sesamdip:

2 spsk.
sesamfrø
1 spsk.
mirin
1 spsk.
riseddike
1 tsk.
sesamolie
Desuden skal du bruge 12-18 mellemstore træspyd
Næringsindhold: 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 g Fedt
17,1 g Protein
2,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Læg spyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter.

Step 2

Skær bøfkødet i 3 cm brede strimler på langs, så du får ca. 3 strimler af hver bøf. Læg kødet i en pose med genluk eller i et passende fad. Hæld sojasaucen over kødet, og tilsæt hvidløg og stødt sort peber. Bland det hele godt sammen, og lad kødet marinere i 30 minutter eller op til et døgn.

Step 3

Varm en lille stegepande op ved jævn varme, og rist sesamfrøene under hyppig omrøring, til de er gyldne og gnistrer. Kom sesamfrøene i en lille skål, og rør dem sammen med resten af ingredienserne til dippen.

Step 4

Varm en grillpande op ved høj varme. Sæt de marinerede oksekødsstimler på spyddene på langs ved at folde dem som en harmonika. Sørg for, at enden af spyddene stikker tilstrækkeligt langt ud, så man kan holde spyddene i enden, når de skal vendes og spises. Pensl panden let med olie ved hjælp af en silikonepensel eller et stykke køkkenrulle, og steg spyddene i 2 minutter på hver side, til kødet er brunt og mørt. Anret spyddene med dip og limebåde, og drys med krydderurter. Serveres straks.

Opskrifts-ID: 1

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Læg spyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter.

Skær bøfkødet i 3 cm brede strimler på langs, så du får ca. 3 strimler af hver bøf. Læg kødet i en pose med genluk eller i et passende fad. Hæld sojasaucen over kødet, og tilsæt hvidløg og stødt sort peber. Bland det hele godt sammen, og lad kødet marinere i 30 minutter eller op til et døgn.

Varm en lille stegepande op ved jævn varme, og rist sesamfrøene under hyppig omrøring, til de er gyldne og gnistrer. Kom sesamfrøene i en lille skål, og rør dem sammen med resten af ingredienserne til dippen.

Varm en grillpande op ved høj varme. Sæt de marinerede oksekødsstimler på spyddene på langs ved at folde dem som en harmonika. Sørg for, at enden af spyddene stikker tilstrækkeligt langt ud, så man kan holde spyddene i enden, når de skal vendes og spises. Pensl panden let med olie ved hjælp af en silikonepensel eller et stykke køkkenrulle, og steg spyddene i 2 minutter på hver side, til kødet er brunt og mørt. Anret spyddene med dip og limebåde, og drys med krydderurter. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.