

Spyd med sojamarinerede bøfstrimler og ristet sesam-sojadip
Ingredienser
Sesamdip:
Fremgangsmåde
Step 1
Læg spyddene i blød i koldt vand i mindst 30 minutter.
Step 2
Skær bøfkødet i 3 cm brede strimler på langs, så du får ca. 3 strimler af hver bøf. Læg kødet i en pose med genluk eller i et passende fad. Hæld sojasaucen over kødet, og tilsæt hvidløg og stødt sort peber. Bland det hele godt sammen, og lad kødet marinere i 30 minutter eller op til et døgn.
Step 3
Varm en lille stegepande op ved jævn varme, og rist sesamfrøene under hyppig omrøring, til de er gyldne og gnistrer. Kom sesamfrøene i en lille skål, og rør dem sammen med resten af ingredienserne til dippen.
Step 4
Varm en grillpande op ved høj varme. Sæt de marinerede oksekødsstimler på spyddene på langs ved at folde dem som en harmonika. Sørg for, at enden af spyddene stikker tilstrækkeligt langt ud, så man kan holde spyddene i enden, når de skal vendes og spises. Pensl panden let med olie ved hjælp af en silikonepensel eller et stykke køkkenrulle, og steg spyddene i 2 minutter på hver side, til kødet er brunt og mørt. Anret spyddene med dip og limebåde, og drys med krydderurter. Serveres straks.
Opskrifts-ID: 1
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide