Soja-chili-karamelliserede kyllingevinger

Samlet tid 50 min.
10 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Ingredienser

6 Portioner
1 kg
kyllingevinger
4 spsk.
råsukker
2 spsk.
riseddike
2 
røde chilier, finthakket, plus lidt ekstra til pynt
1 spsk.
sesamfrø
2 
citroner, skåret i halve og sauteret
Næringsindhold: 1217 kJ  /  291 kcal
15,1 g Fedt
24,4 g Protein
14,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 220°C (varmluftsovn 180°C/gas trin 7). Fordel kyllingevingerne på en flad bageplade, og bag dem i 20 minutter i en forvarmet ovn.

Step 2

Bland resten af ingredienserne sammen til en sauce. Tag kyllingevingerne ud af ovnen, hæld saucen over dem, og bland det hele godt sammen, så saucen er jævnt fordelt. Bag kyllingevingerne videre i 15-20 minutter, til de er karamelliserede og møre. Vend dem ca. hvert 5. minut, så sukkeret ikke brænder på, og så saucen bliver jævnt fordelt. Tag kyllingevingerne ud af ovnen, og anret dem på et fad. Pensl dem på oversiden med den resterende sauce fra bagepladen. Lad kyllingevingerne køle lidt af. Drys dem med hakket chili, og dryp med saften fra de sauterede citroner inden servering.

Opskrifts-ID: 146

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 220°C (varmluftsovn 180°C/gas trin 7). Fordel kyllingevingerne på en flad bageplade, og bag dem i 20 minutter i en forvarmet ovn.

Bland resten af ingredienserne sammen til en sauce. Tag kyllingevingerne ud af ovnen, hæld saucen over dem, og bland det hele godt sammen, så saucen er jævnt fordelt. Bag kyllingevingerne videre i 15-20 minutter, til de er karamelliserede og møre. Vend dem ca. hvert 5. minut, så sukkeret ikke brænder på, og så saucen bliver jævnt fordelt. Tag kyllingevingerne ud af ovnen, og anret dem på et fad. Pensl dem på oversiden med den resterende sauce fra bagepladen. Lad kyllingevingerne køle lidt af. Drys dem med hakket chili, og dryp med saften fra de sauterede citroner inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.