Rustik rabarbertærte
Forkæl dig selv med smagen af hjemlig hygge med denne karamelliserede rabarbertærte. Den er perfekt sammen med vaniljeis og et strejf af sojakaramel.
Fremgangsmåde
Step 1
200 g hvedemel – ½ tsk. bagepulver – 1 æggeblomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt
Bland alle ingredienser til dejen (mel, bagepulver, æggeblomme, sukker, smør og Kikkoman sojasauce med mindre salt) sammen. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 30 minutter.
Step 2
500 g rabarber – 150 g sukker – 80 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 spsk. citronsaft – 1 vaniljestang
Skyl og tør rabarberstænglerne og skær dem i stykker på 6 cm.
Hæld sukker, vand og Kikkoman sojasauce med mindre salt i en gryde. Opvarm blandingen, indtil sukkeret opløses – sving blandingen rundt i gryden i stedet for at røre.
Skær vaniljestangen over på langs og læg den ned i siruppen sammen med rabarber og citronsaft. Kog det hele op i ca. 5 minutter. Fjern rabarberstænglerne fra gryden og lad blandingen køle ned.
Step 3
3 kugler vaniljeis
Rul dejen ud. Læg rabarber i midten af dejen og fold kanterne op omkring fyldet. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter.
Server tærten med vaniljeis og den resterende sojakaramel fra gryden.
Tip:
Denne tærte smager lækkert med rabarberfyld, men andet frugt såsom jordbær eller blommer er ligeledes lækre alternativer.
Hvis du godt kan lide mere end en slags frugt, så prøv den lækre blanding af jordbær og rabarber.
Opskrifts-ID: 1294
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide