Rustik rabarbertærte
Rustik rabarbertærte

Rustik rabarbertærte

Samlet tid 45 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Forkæl dig selv med smagen af hjemlig hygge med denne karamelliserede rabarbertærte. Den er perfekt sammen med vaniljeis og et strejf af sojakaramel.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
hvedemel
 ½ tsk.
bagepulver
1 
æggeblomme
190 g
sukker
140 g
smør
500 g
rabarber
80 ml
vand
1 spsk.
citronsaft
1 
vaniljestang
3 
kugler vaniljeis
Næringsindhold: 6263 kJ  /  1497 kcal
72,5 g Fedt
18,5 g Protein
180,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

200 g hvedemel –  ½ tsk. bagepulver – 1  æggeblomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Bland alle ingredienser til dejen (mel, bagepulver, æggeblomme, sukker, smør og Kikkoman sojasauce med mindre salt) sammen. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 30 minutter. 

Step 2

500 g rabarber – 150 g sukker – 80 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. citronsaft – 1  vaniljestang

Skyl og tør rabarberstænglerne og skær dem i stykker på 6 cm. 
Hæld sukker, vand og Kikkoman sojasauce med mindre salt i en gryde. Opvarm blandingen, indtil sukkeret opløses – sving blandingen rundt i gryden i stedet for at røre. 
Skær vaniljestangen over på langs og læg den ned i siruppen sammen med rabarber og citronsaft. Kog det hele op i ca. 5 minutter. Fjern rabarberstænglerne fra gryden og lad blandingen køle ned. 

Step 3

3  kugler vaniljeis

Rul dejen ud. Læg rabarber i midten af dejen og fold kanterne op omkring fyldet. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter. 
Server tærten med vaniljeis og den resterende sojakaramel fra gryden. 

Tip:

Denne tærte smager lækkert med rabarberfyld, men andet frugt såsom jordbær eller blommer er ligeledes lækre alternativer. 
Hvis du godt kan lide mere end en slags frugt, så prøv den lækre blanding af jordbær og rabarber.

Opskrifts-ID: 1294

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

200 g hvedemel – ½ tsk. bagepulver – 1 æggeblomme – 40 g sukker – 140 g smør – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Bland alle ingredienser til dejen (mel, bagepulver, æggeblomme, sukker, smør og Kikkoman sojasauce med mindre salt) sammen. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 30 minutter. 

500 g rabarber – 150 g sukker – 80 ml vand – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 spsk. citronsaft – 1 vaniljestang

Skyl og tør rabarberstænglerne og skær dem i stykker på 6 cm. 
Hæld sukker, vand og Kikkoman sojasauce med mindre salt i en gryde. Opvarm blandingen, indtil sukkeret opløses – sving blandingen rundt i gryden i stedet for at røre. 
Skær vaniljestangen over på langs og læg den ned i siruppen sammen med rabarber og citronsaft. Kog det hele op i ca. 5 minutter. Fjern rabarberstænglerne fra gryden og lad blandingen køle ned. 

3 kugler vaniljeis

Rul dejen ud. Læg rabarber i midten af dejen og fold kanterne op omkring fyldet. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30-35 minutter. 
Server tærten med vaniljeis og den resterende sojakaramel fra gryden. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.