Rucola og feldsalat med en dressing af æble og sojasauce

Samlet tid 20 min.
20 min. Arbejdstid

Lækker feldsalat kombineret med rucola og friske champignoner, serveret med en hurtig dressing af æble og sojasauce. Serveres med sprøde croutoner.

Ingredienser

2 Portioner
60 g
feldsalat
60 g
rucola
80 g
friske champignoner
1 
rødløg
100 g
cherrytomater
1 
æble med rød skræl
1 
avocado (ikke alt for moden)
Lidt citronsaft
100 ml
æblejuice
1 ½ tsk.
æblecidereddike
3 ½ spsk.
olivenolie
 ¾ tsk.
sennep
Friskmalet peber
50 g
baguette/lyst brød
Næringsindhold: 2530 kJ  /  604 kcal
49,9 g Fedt
8,6 g Protein
28,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl og tør feldsalat og rucola. Skær svampene i skiver eller kvarte. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Tomaterne skæres i kvarte. Skyl æblet og fjern kernehuset. Et kvart æble gemmes og resten skæres i skiver. Form avocadoen til en rose – se tip nedenfor.

Step 2

Til dressingen rives det kvarte æble og blendes derefter sammen med æblejuice, æblecidereddike, sojasauce, 2 spsk. olie og sennep. Til sidst krydres det hele med peber.

Step 3

Skær brødet i tern, og steg dem i den resterende, opvarmede olie indtil de er sprøde. 

Step 4

Arranger salat-ingredienserne på en tallerken, hæld dressingen henover, og drys de ristede croutoner udover salaten. Salaten er nu klar til servering.

Tip:

Avocado-roser laves på følgende måde: Halvér avocadoen og fjern stenen. Dryp lidt citronsaft henover. Læg de to halve avocadoer på et bræt med snitfladen nedad, og fjern nu forsigtigt skrællen fra frugtkødet. Hæld lidt mere citronsaft henover. Skær avocadoen i 2-3 mm tynde skiver og spred skiverne forsigtigt ud, ligesom en vifte. Forsigtigt rulles viften sammen til en spiral. 

Pynt med puffede amarant for ekstra sprødhed, eller brug ristede nødder eller mandler. 

Server salaten sammen med en stegt tunbøf, stadig rosa indeni.

Opskrifts-ID: 1135

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl og tør feldsalat og rucola. Skær svampene i skiver eller kvarte. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Tomaterne skæres i kvarte. Skyl æblet og fjern kernehuset. Et kvart æble gemmes og resten skæres i skiver. Form avocadoen til en rose – se tip nedenfor.

Til dressingen rives det kvarte æble og blendes derefter sammen med æblejuice, æblecidereddike, sojasauce, 2 spsk. olie og sennep. Til sidst krydres det hele med peber.

Skær brødet i tern, og steg dem i den resterende, opvarmede olie indtil de er sprøde. 

Arranger salat-ingredienserne på en tallerken, hæld dressingen henover, og drys de ristede croutoner udover salaten. Salaten er nu klar til servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.