

Rucola og feldsalat med en dressing af æble og sojasauce
Lækker feldsalat kombineret med rucola og friske champignoner, serveret med en hurtig dressing af æble og sojasauce. Serveres med sprøde croutoner.
Fremgangsmåde
Step 1
Skyl og tør feldsalat og rucola. Skær svampene i skiver eller kvarte. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Tomaterne skæres i kvarte. Skyl æblet og fjern kernehuset. Et kvart æble gemmes og resten skæres i skiver. Form avocadoen til en rose – se tip nedenfor.
Step 2
Til dressingen rives det kvarte æble og blendes derefter sammen med æblejuice, æblecidereddike, sojasauce, 2 spsk. olie og sennep. Til sidst krydres det hele med peber.
Step 3
Skær brødet i tern, og steg dem i den resterende, opvarmede olie indtil de er sprøde.
Step 4
Arranger salat-ingredienserne på en tallerken, hæld dressingen henover, og drys de ristede croutoner udover salaten. Salaten er nu klar til servering.
Tip:
Avocado-roser laves på følgende måde: Halvér avocadoen og fjern stenen. Dryp lidt citronsaft henover. Læg de to halve avocadoer på et bræt med snitfladen nedad, og fjern nu forsigtigt skrællen fra frugtkødet. Hæld lidt mere citronsaft henover. Skær avocadoen i 2-3 mm tynde skiver og spred skiverne forsigtigt ud, ligesom en vifte. Forsigtigt rulles viften sammen til en spiral.
Pynt med puffede amarant for ekstra sprødhed, eller brug ristede nødder eller mandler.
Server salaten sammen med en stegt tunbøf, stadig rosa indeni.
Opskrifts-ID: 1135
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide