Ramen med skinke og marineret æg
Lav en lækker og traditionel japansk ramen med svinekød og nudler til aftensmad med denne nemme opskrift.
Ingredienser
Koncentreret ramensuppe (ca. 6 portioner):
Marinerede æg:
Ramensuppe:
Fremgangsmåde
Step 1
Koncentreret ramensuppe: Læg de tørrede tomater og svampe i blød i sojasaucen natten over.
Step 2
Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl porren, og snit den i tynde ringe.
Step 3
Skræl ingefæren, og skær den i skiver. Bland sojasauceblandingen (1), hvidløg, porre, ingefær, kødbouillonpulver, sukker og peber sammen, og lad blandingen koge op.
Step 4
Tag den koncentrerede ramensuppe af blusset, lad den køle af, og sigt suppen gennem en fin si.
Step 5
Marinerede æg: Kog æggene efter smag og behag, og pil dem. Bland hønsebouillon, sojasauce og sukker sammen i en gryde. Lad blandingen koge op, og hæld den over æggene i en frysepose. Tryk luften ud af posen, og lad æggene marinere i 1-2 timer.
Step 6
Ramensuppe: Kog ramen-nudlerne efter anvisningen på pakken. Anret suppen i fire Donburi-skåle: Kom 3½-4 spsk. koncentreret ramensuppe og 350 ml kogende varm bouillon i hver skål. Lad ramen-nudlerne dryppe godt af, og fordel dem i de fire suppeskåle.
Step 7
Skyl forårsløget, og snit det i fine ringe. Skær æggene i halve. Fordel skinken, de marinerede æg og de ristede løg på de fire portioner, og pynt med fintsnittede forårsløg og noripladestykker. Drys efter ønske med peber inden servering.
Alternativt kan du bruge Kikkoman Tamari glutenfri sojasauce eller Kikkoman økologisk sojasauce.
Opskrifts-ID: 128
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide