

Ponzuspyd med svampe og porre
Disse spyd med svampe og porre er krydret med rosmarin, hvidløg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce – en let, men lækker ret, der er perfekt til grillaftener eller som et hurtigt måltid.
Fremgangsmåde
Step 1

500 g svampe (f.eks. østershatte, champignon eller shimeji-svampe) – 1 lille porre – 75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 kvist frisk rosmarin – 1 tsk. honning – 3 fed hvidløg – 1 nip peber
Skær svampene i skiver eller riv dem i mindre stykker. Læg dem i en skål. Skær porren i stykker på 5-6 cm, og skær de tykke stykker over på langs.
Hak hvidløg og rosmarin.
Hæld Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, hvidløg og rosmarin ned til svampene, og smag til med sort peber.
Step 2

Stik svampe og porre skiftevis på spyddene. Gem den resterende marinade til senere brug.
Step 3

1 tsk. togarashi-krydderi
Drys spyddene med togarashi-krydderiet, og grill dem derefter ved høj varme eller over åben flamme, indtil de er brunede på alle sider. Pensl med den resterende marinade under stegningen.
Tip:
Du kan blande chiliflager, sesamfrø (gerne farvede), stødt peber, stødt ingefær og knust noritang i stedet for togarashi-krydderiet. Alternativt kan du også anvende chili, sesam og ingefær.
Opskrifts-ID: 1449
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide