Ponzuspyd med svampe og porre
Ponzuspyd med svampe og porre

Ponzuspyd med svampe og porre

4,3 3 Bedømmelse
Samlet tid 45 min.
25 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Disse spyd med svampe og porre er krydret med rosmarin, hvidløg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce – en let, men lækker ret, der er perfekt til grillaftener eller som et hurtigt måltid.

Ingredienser

2 Portioner
500 g
svampe (f.eks. østershatte, champignon eller shimeji-svampe)
1 
lille porre
1 
kvist frisk rosmarin
1 tsk.
honning
3 
fed hvidløg
1 nip
peber
1 tsk.
togarashi-krydderi
Næringsindhold:470 kJ / 112 kcal
1 gFedt
8 gProtein
21 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

500 g svampe (f.eks. østershatte, champignon eller shimeji-svampe) – 1  lille porre – 75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1  kvist frisk rosmarin – 1 tsk. honning – 3  fed hvidløg – 1 nip peber

Skær svampene i skiver eller riv dem i mindre stykker. Læg dem i en skål. Skær porren i stykker på 5-6 cm, og skær de tykke stykker over på langs. 
Hak hvidløg og rosmarin. 
Hæld Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, hvidløg og rosmarin ned til svampene, og smag til med sort peber.

Step 2

Stik svampe og porre skiftevis på spyddene. Gem den resterende marinade til senere brug.

Step 3

1 tsk. togarashi-krydderi

Drys spyddene med togarashi-krydderiet, og grill dem derefter ved høj varme eller over åben flamme, indtil de er brunede på alle sider. Pensl med den resterende marinade under stegningen.

Tip:

Du kan blande chiliflager, sesamfrø (gerne farvede), stødt peber, stødt ingefær og knust noritang i stedet for togarashi-krydderiet. Alternativt kan du også anvende chili, sesam og ingefær.

Opskrifts-ID: 1449

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

500 g svampe (f.eks. østershatte, champignon eller shimeji-svampe) – 1 lille porre – 75 ml Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 kvist frisk rosmarin – 1 tsk. honning – 3 fed hvidløg – 1 nip peber

Skær svampene i skiver eller riv dem i mindre stykker. Læg dem i en skål. Skær porren i stykker på 5-6 cm, og skær de tykke stykker over på langs. 
Hak hvidløg og rosmarin. 
Hæld Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, hvidløg og rosmarin ned til svampene, og smag til med sort peber.

Stik svampe og porre skiftevis på spyddene. Gem den resterende marinade til senere brug.

1 tsk. togarashi-krydderi

Drys spyddene med togarashi-krydderiet, og grill dem derefter ved høj varme eller over åben flamme, indtil de er brunede på alle sider. Pensl med den resterende marinade under stegningen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.