Påskekage med karamelglasur
En påskekage, der ikke kun ser smuk ud på bordet, men som tilmed smager lækkert. Tilsætningen af kefir holder kagen fugtig indeni og holder den således frisk i længere tid.
Fremgangsmåde
Step 1
Rør smør og sukker godt sammen , tilsæt 1 æg ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt kefir, Ponzu og bland det hele.
Step 2
Sigt mel og bagepulver i en separat skål.
Step 3
Kombiner indholdet af begge skåle, bland let indtil ingredienserne er blandet sammen.
Step 4
Pensl formen med smør, og drys den med mel. Hæld kagemassen over i den.
Step 5
Bag den i en ovn forvarmet til 160 grader i ca. 40-45 minutter (indtil den såkaldte "tørre pind metode").
Step 6
Efter bagningen skal du lade den afkøle.
Step 7
Tilberedning af karamel:
Hæld sukker og vand i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er helt flydende, og farven ændrer sig til karamel (bemærk: sukkeret må ikke være for brunt, da karamellen så kan blive bitter). Tag det af komfuret, tilsæt smør, tyk fløde og rør godt rundt. Sæt det tilbage på komfuret og varm det op igen. Tilsæt Kikkoman Ponzu Citrus sojasauce og rør rundt, indtil alle ingredienser er blandet godt sammen, og karamellen begynder at blive tykkere.
Lad den køle lidt af og hæld den derefter over kagen. Pynt kagen med pistacienødder.
Opskrifts-ID: 964
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide