Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder
Fløjlsblød pandekagedej smagt til med Kikkoman mirin, bagt i ovnen til den er gyldenbrun og serveret med en topping af karamelliserede æblestykker og valnødder.
Fremgangsmåde
Step 1
Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Sæt en stor ovnfast pande eller et rundt ovnfast fad (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm den. Først når ovnen har nået temperaturen, skal du tilberede dejen.
Step 2
Pisk æggene sammen med sukker, mel, mælk og 4 spsk. mirin til en jævn dej og lad den hvile i ca. 5 minutter.
Step 3
Tag forsigtigt den varme pande ud af ovnen, tilsæt smørret, lad det smelte kortvarigt og smør det ud. Hæld den flydende dej i og bag straks i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gyldenbrun. Dejen hæver meget, men falder sammen igen.
Step 4
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i smalle både. Rist valnødderne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt vaniljekorn, æblerne og den resterende mirin, og steg i ca. 5 minutter, til de er let karamelliserede.
Step 5
Tag panden med pandekagen ud af ovnen, læg æble-valnøddeblandingen i midten og servér.
Tip
Denne ret er lækker med vaniljeis eller vaniljesauce.
Erstat æblerne med f.eks. pærer, abrikoser, blommer osv.
Serveres drysset med flormelis og kanel.
Hvis du kan lide pandekagen endnu mere luftig, kan du skille æggene ad, piske æggehviderne stive og derefter forsigtigt vende dem i dejen.
Opskrifts-ID: 1029
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide