Mellemøstlig lammekebab marineret i sojasauce

Samlet tid 60 min.
15 min. Arbejdstid
15 min. Tilberedningstid
30 min. Marineringstid

Tag på en kulinarisk rejse til Mellemøsten med disse lammekebab, der er marineret i sojasauce, spidskommen og koriander. Hvidløg giver fylde til retten, mens olivenolie sørger for at gøre kødet perfekt mørt. En ret, der på perfekt vis blander det traditionelle med et moderne pift.

Ingredienser

2 Portioner
1 
lille rødløg
4 
fed hvidløg
 ½ bundt
persille
2 
kviste frisk mynte
400 g
hakket lammekød
 ½ tsk.
stødt koriander
 ½ tsk.
stødt spidskommen
2 spsk.
olivenolie
1 spsk.
citronsaft
1 tsk.
revet citronskal
1 nip
knivspids friskmalet peber

Sauce:

 ½ bundt
frisk koriander
 ½ bundt
frisk persille
1 spsk.
citronsaft
120 ml
græsk yoghurt
1 nip
peber
Næringsindhold: 2717 kJ  /  650 kcal
44 g Fedt
48 g Protein
12 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  lille rødløg – 4  fed hvidløg –  ½ bundt persille – 2  kviste frisk mynte – 400 g hakket lammekød – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. stødt koriander –  ½ tsk. stødt spidskommen – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 1 tsk. revet citronskal – 1 nip friskmalet peber

Knus hvidløg i en hvidløgspresser, hak løg, persille og mynte fint og hæld det ned til kødet. Tilsæt Kikkoman sojasauce, koriander, spidskommen, olivenolie, citronsaft, revet citronskal og friskmalet peber og bland det hele godt sammen.

Step 2

Form kødet til små kotelet-formede kødboller, så de enten kan steges eller stikkes på spyd. Sæt dem på køl i mindst 30 minutter.

Step 3

 ½ bundt frisk koriander –  ½ bundt frisk persille – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce120 ml græsk yoghurt – 1 nip peber

Til saucen hakkes koriander og persille fint. Alternativt kan de blendes sammen med citronsaft. Tilsæt Kikkoman sojasauce og yoghurt og bland det hele sammen. Smag til med peber.

Step 4

Fjern kødet fra køleskabet og tilbered det på en varm grill i 3-5 minutter per side. Server sammen med den færdige sauce. 

Tip:

Retten smager godt med skiveskårne cherrytomater. 

Retten kan med fordel serveres ovenpå en varm tortilla.

Opskrifts-ID: 1231

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1  lille rødløg – 4  fed hvidløg –  ½ bundt persille – 2  kviste frisk mynte – 400 g hakket lammekød – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. stødt koriander –  ½ tsk. stødt spidskommen – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 1 tsk. revet citronskal – 1 nip friskmalet peber

Knus hvidløg i en hvidløgspresser, hak løg, persille og mynte fint og hæld det ned til kødet. Tilsæt Kikkoman sojasauce, koriander, spidskommen, olivenolie, citronsaft, revet citronskal og friskmalet peber og bland det hele godt sammen.

Form kødet til små kotelet-formede kødboller, så de enten kan steges eller stikkes på spyd. Sæt dem på køl i mindst 30 minutter.

 ½ bundt frisk koriander –  ½ bundt frisk persille – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce120 ml græsk yoghurt – 1 nip peber

Til saucen hakkes koriander og persille fint. Alternativt kan de blendes sammen med citronsaft. Tilsæt Kikkoman sojasauce og yoghurt og bland det hele sammen. Smag til med peber.

Fjern kødet fra køleskabet og tilbered det på en varm grill i 3-5 minutter per side. Server sammen med den færdige sauce. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.