

Mellemøstlig lammekebab marineret i sojasauce
Tag på en kulinarisk rejse til Mellemøsten med disse lammekebab, der er marineret i sojasauce, spidskommen og koriander. Hvidløg giver fylde til retten, mens olivenolie sørger for at gøre kødet perfekt mørt. En ret, der på perfekt vis blander det traditionelle med et moderne pift.
Ingredienser
Sauce:
Fremgangsmåde
Step 1

1 lille rødløg – 4 fed hvidløg – ½ bundt persille – 2 kviste frisk mynte – 400 g hakket lammekød – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. stødt koriander – ½ tsk. stødt spidskommen – 2 spsk. olivenolie – 1 spsk. citronsaft – 1 tsk. revet citronskal – 1 nip friskmalet peber
Knus hvidløg i en hvidløgspresser, hak løg, persille og mynte fint og hæld det ned til kødet. Tilsæt Kikkoman sojasauce, koriander, spidskommen, olivenolie, citronsaft, revet citronskal og friskmalet peber og bland det hele godt sammen.
Step 2

Form kødet til små kotelet-formede kødboller, så de enten kan steges eller stikkes på spyd. Sæt dem på køl i mindst 30 minutter.
Step 3

½ bundt frisk koriander – ½ bundt frisk persille – 1 spsk. citronsaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 120 ml græsk yoghurt – 1 nip peber
Til saucen hakkes koriander og persille fint. Alternativt kan de blendes sammen med citronsaft. Tilsæt Kikkoman sojasauce og yoghurt og bland det hele sammen. Smag til med peber.
Step 4

Fjern kødet fra køleskabet og tilbered det på en varm grill i 3-5 minutter per side. Server sammen med den færdige sauce.
Tip:
Retten smager godt med skiveskårne cherrytomater.
Retten kan med fordel serveres ovenpå en varm tortilla.
Opskrifts-ID: 1231
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide