Mayo-dip med ananas og tacos med laks
Mayo-dip med ananas og tacos med laks

Mayo-dip med ananas og tacos med laks

Samlet tid35 min.
25 min.Arbejdstid
10 min.Tilberedningstid
10 min.Afkølingstid

Sprøde tacos fyldt med friske grøntsager og lynstegt laks, toppet med en syrlig mayo med ananas og citron. Byt laksen ud med tunfisk eller skaldyr som rejer eller kammuslinger for at give disse lækre tacos et nyt twist.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
ananas, frugtkød
1 
forårsløg
1 
lille rød chili
1 
fed hvidløg
1 
lille stykke ingefær (ca. 1 cm)
1 spsk.
vegetabilsk olie
1 spsk.
sukker
1 spsk.
hvidvinseddike
30 g
rødkål
3 
salatblade
1 
lille tomat
100 g
avocado
250 g
laksefilet
Friskmalet peber
50 g
mayonnaise
6 
tacoskaller
Næringsindhold:3471 kJ / 831 kcal
59 gFedt
30,2 gProtein
41 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g ananas frugtkød – 1  forårsløg – 1  lille rød chili – 1  fed hvidløg – 1 cm lille stykke ingefær (ca. 1 cm) – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. sukker – 1 spsk. hvidvinseddike – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Hak ananas fint. Skær forårsløget i skiver. Skær chili, hvidløg og ingefær i fine tern. Opvarm olie på en lille pande og steg ananas, forårsløg, hvidløg, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Drys med sukker og lad blandingen karamellisere i yderligere 3 minutter. Kog panden af med eddike og Kikkoman ponzu citrus sojasauce og bring det hele i kog. Purer blandingen groft og lad den afkøle i ca. 10 minutter

Step 2

30 g rødkål – 3  salatblade – 1  lille tomat – 100 g avocado

Skær rødkålen fint og skær salaten i strimler. Fjern kernerne fra tomaten og skær den i tern sammen med avocadoen.

Step 3

250 g laksefilet – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Friskmalet peber

Skær laksefileten i tern. Opvarm olien på en lille pande, og steg laksen i ca. 3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce og peber.

Step 4

50 g mayonnaise – Friskmalet peber – 6  tacoskaller

Bland den nedkølede ananas-ponzu dip med mayonnaise og smag til med peber. Spred halvdelen af dippen ud på tacoskallerne, fyld med rødkål, salat, tomat og avocado og til sidste med laks. Dryp den resterende dip ud over fyldet inden servering. 

Opskrifts-ID: 1255

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g ananas frugtkød – 1 forårsløg – 1 lille rød chili – 1 fed hvidløg – 1 cm lille stykke ingefær (ca. 1 cm) – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. sukker – 1 spsk. hvidvinseddike – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Hak ananas fint. Skær forårsløget i skiver. Skær chili, hvidløg og ingefær i fine tern. Opvarm olie på en lille pande og steg ananas, forårsløg, hvidløg, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Drys med sukker og lad blandingen karamellisere i yderligere 3 minutter. Kog panden af med eddike og Kikkoman ponzu citrus sojasauce og bring det hele i kog. Purer blandingen groft og lad den afkøle i ca. 10 minutter

30 g rødkål – 3 salatblade – 1 lille tomat – 100 g avocado

Skær rødkålen fint og skær salaten i strimler. Fjern kernerne fra tomaten og skær den i tern sammen med avocadoen.

250 g laksefilet – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Friskmalet peber

Skær laksefileten i tern. Opvarm olien på en lille pande, og steg laksen i ca. 3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce og peber.

50 g mayonnaise – Friskmalet peber – 6 tacoskaller

Bland den nedkølede ananas-ponzu dip med mayonnaise og smag til med peber. Spred halvdelen af dippen ud på tacoskallerne, fyld med rødkål, salat, tomat og avocado og til sidste med laks. Dryp den resterende dip ud over fyldet inden servering. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.