Mayo-dip med ananas og tacos med laks
Sprøde tacos fyldt med friske grøntsager og lynstegt laks, toppet med en syrlig mayo med ananas og citron. Byt laksen ud med tunfisk eller skaldyr som rejer eller kammuslinger for at give disse lækre tacos et nyt twist.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
100 g ananas frugtkød – 1 forårsløg – 1 lille rød chili – 1 fed hvidløg – 1 cm lille stykke ingefær (ca. 1 cm) – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. sukker – 1 spsk. hvidvinseddike – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer
Hak ananas fint. Skær forårsløget i skiver. Skær chili, hvidløg og ingefær i fine tern. Opvarm olie på en lille pande og steg ananas, forårsløg, hvidløg, ingefær og chili i ca. 3 minutter. Drys med sukker og lad blandingen karamellisere i yderligere 3 minutter. Kog panden af med eddike og Kikkoman ponzu citrus sojasauce og bring det hele i kog. Purer blandingen groft og lad den afkøle i ca. 10 minutter
Step 2
30 g rødkål – 3 salatblade – 1 lille tomat – 100 g avocado
Skær rødkålen fint og skær salaten i strimler. Fjern kernerne fra tomaten og skær den i tern sammen med avocadoen.
Step 3
250 g laksefilet – 1 spsk. vegetabilsk olie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – Friskmalet peber
Skær laksefileten i tern. Opvarm olien på en lille pande, og steg laksen i ca. 3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce og peber.
Step 4
50 g mayonnaise – Friskmalet peber – 6 tacoskaller
Bland den nedkølede ananas-ponzu dip med mayonnaise og smag til med peber. Spred halvdelen af dippen ud på tacoskallerne, fyld med rødkål, salat, tomat og avocado og til sidste med laks. Dryp den resterende dip ud over fyldet inden servering.
Opskrifts-ID: 1255
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide