Matcha-cheesecake med tørret frugt
Matcha-cheesecake med tørret frugt

Matcha-cheesecake med tørret frugt

Samlet tid415 min.
15 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid
360 min.Afkølingstid

Denne cremede cheesecake med sin fyldige kiksebund kombinerer de jordagtige noter fra den grønne matcha-te med sødmen fra tørret frugt. Dette skaber en dessert, der både er unik og lækker.

Ingredienser

2 Portioner

Kiksebund:

120 g
mørke kiks
70 g
smør

Cheesecake:

250 g
flødeost
1 spsk.
matcha-te
60 g
flormelis
40 g
hvedemel
1 tsk.
citronskal
1 tsk.
appelsinskal
1 
æg
120 ml
crème fraiche
20 g
rosiner
20 g
tørrede tranebær
20 g
tørrede abrikoser

Pynt:

20 g
saltede mandler
Næringsindhold:5497 kJ / 1313 kcal
85 gFedt
21 gProtein
115 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

120 g mørke kiks – 70 g smør

Opvarm smørret og blend det sammen med kiksene i en foodprocessor. Fordel blandingen i en bageform med en diameter på 18 cm. Sæt bunden på køl i 30 minutter. 

Step 2

250 g flødeost – 1 spsk. matcha-te – 60 g flormelis – 40 g hvedemel – 1 tsk. citronskal – 1 tsk. appelsinskal – 1  æg – 120 ml crème fraiche – 20 g rosiner – 20 g tørrede tranebær – 20 g tørrede abrikoser – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland flødeost, matcha, flormelis, hvedemel, citronskal, appelsinskal, æg og crème fraiche godt sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt den finthakkede tørrede frugt og smag til med Kikkoman sojasauce. 

Step 3

20 g saltede mandler

Hæld blandingen fra step 2 ovenpå den afkølede kiksebund fra step 1 og bag kagen ved 160 °C i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle i køleskabet i 6 timer efter bagning.  
Skær kagen i skiver og server den med de hakkede mandler som pynt ovenpå. 

Opskrifts-ID: 1362

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

120 g mørke kiks – 70 g smør

Opvarm smørret og blend det sammen med kiksene i en foodprocessor. Fordel blandingen i en bageform med en diameter på 18 cm. Sæt bunden på køl i 30 minutter. 

250 g flødeost – 1 spsk. matcha-te – 60 g flormelis – 40 g hvedemel – 1 tsk. citronskal – 1 tsk. appelsinskal – 1 æg – 120 ml crème fraiche – 20 g rosiner – 20 g tørrede tranebær – 20 g tørrede abrikoser – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Bland flødeost, matcha, flormelis, hvedemel, citronskal, appelsinskal, æg og crème fraiche godt sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt den finthakkede tørrede frugt og smag til med Kikkoman sojasauce. 

20 g saltede mandler

Hæld blandingen fra step 2 ovenpå den afkølede kiksebund fra step 1 og bag kagen ved 160 °C i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle i køleskabet i 6 timer efter bagning.  
Skær kagen i skiver og server den med de hakkede mandler som pynt ovenpå. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.