Matcha-cheesecake med tørret frugt
Denne cremede cheesecake med sin fyldige kiksebund kombinerer de jordagtige noter fra den grønne matcha-te med sødmen fra tørret frugt. Dette skaber en dessert, der både er unik og lækker.
Fremgangsmåde
Step 1
120 g mørke kiks – 70 g smør
Opvarm smørret og blend det sammen med kiksene i en foodprocessor. Fordel blandingen i en bageform med en diameter på 18 cm. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Step 2
250 g flødeost – 1 spsk. matcha-te – 60 g flormelis – 40 g hvedemel – 1 tsk. citronskal – 1 tsk. appelsinskal – 1 æg – 120 ml crème fraiche – 20 g rosiner – 20 g tørrede tranebær – 20 g tørrede abrikoser – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Bland flødeost, matcha, flormelis, hvedemel, citronskal, appelsinskal, æg og crème fraiche godt sammen, indtil blandingen er jævn. Tilsæt den finthakkede tørrede frugt og smag til med Kikkoman sojasauce.
Step 3
20 g saltede mandler
Hæld blandingen fra step 2 ovenpå den afkølede kiksebund fra step 1 og bag kagen ved 160 °C i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle i køleskabet i 6 timer efter bagning.
Skær kagen i skiver og server den med de hakkede mandler som pynt ovenpå.
Opskrifts-ID: 1362
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide