Marineret laks og karry-coleslaw

Ingredienser

4 Portioner

Marinade:

2 tsk.
jordnøddeolie
5 
fed hvidløg, skåret i tynde skiver
3 tsk.
sukker
2 
små kanelstænger
6 
stk. stjerneanis
480 g
laksefilet uden ben (sushikvalitet)

Karry-coleslaw:

180 g
spidskål
60 g
skalotteløg, fint snittet
30 ml
valnøddeolie
10 ml
hindbæreddike
2 spsk.
sursød sauce
50 g
thai-mango
50 g
ananas (sød og moden)
Karry
1 nip
sukker
Friskkværnet peber

Koriandermayonnaise:

60 g
mayonnaise
30 g
cremefraiche
1 spsk.
koriander
3 skvæt
limesaft
1 
fed hvidløg
2 stk.
knolde ingefær, syltet
5 g
frisk ingefær, revet
Hvid peber, karry, ingefærsirup efter smag
Næringsindhold: 2564 kJ  /  612 kcal
35,6 g Fedt
31,2 g Protein
27,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm jordnøddeolien op i en gryde, og steg hvidløgsskiverne let i olien uden at brune dem. Tilsæt sukker, kanelstænger og stjerneanis. Hæld sojasaucen ved, lad det hele koge op, og stil blandingen på køl. Når marinaden er blevet helt kold, blandes laksen i og stilles på køl i en tildækket glas- eller keramikskål i 3-4 dage, idet laksen vendes i marinaden af og til.

Step 2

Skær stokken fra spidskålen, og snit kålen i ca. 3 mm brede strimler. Drys med salt, og lad kålen trække natten over. Dagen efter tilsættes de fintskårne skalotteløg samt valnøddeolie, hindbæreddike og sursød sauce. Skyl og skræl mangoen og ananassen, skær begge dele i fine strimler, og vend frugtstrimlerne i spidskålsalaten. Smag til med karry, sukker og friskkværnet peber.

Step 3

Rør mayonnaise, cremefraiche og sød sojasauce sammen til en jævn blanding. Tilsæt koriander, limesaft, hvidløg, syltede ingefær og reven ingefær, og smag til med peber, karry og ingefærsirup.

Step 4

Skær laksen i tynde skiver, og anret den oven på karry-coleslawen. Serveres med koriandermayonnaise og brød som tilbehør.

Opskrifts-ID: 340

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm jordnøddeolien op i en gryde, og steg hvidløgsskiverne let i olien uden at brune dem. Tilsæt sukker, kanelstænger og stjerneanis. Hæld sojasaucen ved, lad det hele koge op, og stil blandingen på køl. Når marinaden er blevet helt kold, blandes laksen i og stilles på køl i en tildækket glas- eller keramikskål i 3-4 dage, idet laksen vendes i marinaden af og til.

Skær stokken fra spidskålen, og snit kålen i ca. 3 mm brede strimler. Drys med salt, og lad kålen trække natten over. Dagen efter tilsættes de fintskårne skalotteløg samt valnøddeolie, hindbæreddike og sursød sauce. Skyl og skræl mangoen og ananassen, skær begge dele i fine strimler, og vend frugtstrimlerne i spidskålsalaten. Smag til med karry, sukker og friskkværnet peber.

Rør mayonnaise, cremefraiche og sød sojasauce sammen til en jævn blanding. Tilsæt koriander, limesaft, hvidløg, syltede ingefær og reven ingefær, og smag til med peber, karry og ingefærsirup.

Skær laksen i tynde skiver, og anret den oven på karry-coleslawen. Serveres med koriandermayonnaise og brød som tilbehør.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.