Marineret grillet laks

Samlet tid 60 min.
60 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
laksefilet med skind
1 
appelsin
4 spsk.
olivenolie
Blandede friske krydderurter efter smag og behag: koriander, persille, mynte

Grillede grøntsager:

200 g
cherrytomater
200 g
gul squash
100 g
røde løg
7 
skovsvampe eller champignoner
Sort peber
3 spsk.
olivenolie
4 tsk.
tørret oregano

Grillet vandmelon:

4 skive
vandmelon
Ponzu-sauce til at dryppe med

Fremgangsmåde

Step 1

Riv appelsinskallen på et fint rivejern, og stil den til side. Skær appelsinen over, og pres saften ud i en skål. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Ponzu-sauce, og rør det hele godt sammen. Skyl laksen, og skær den i fire store stykker à 200 g. Kom laksefileterne i skålen med marinaden (med skindet opad), og lad dem marinere i blandingen i 30 minutter.

Step 2

Forbered dressingen til grøntsagerne: Rør Ponzu-sauce, olivenolie, oregano og peber sammen. Skær cherrytomaterne i halve, og skær squash og løg i skiver. Fordel grøntsagerne og svampene på en grillbakke. Dryp med dressingen, og grill det hele i nogle minutter på begge sider. Grill vandmelonskiverne direkte på grillristen, og dryp dem med Ponzu-sauce.

Step 3

Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Læg laksefileterne på grillen (med skindet nedad), og grill dem, til skindet er sprødt. Derefter vendes de og grilles i 2-3 minutter på den anden side. Serveres straks med de grillede grøntsager og vandmelon.

Opskrifts-ID: 217

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Riv appelsinskallen på et fint rivejern, og stil den til side. Skær appelsinen over, og pres saften ud i en skål. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Ponzu-sauce, og rør det hele godt sammen. Skyl laksen, og skær den i fire store stykker à 200 g. Kom laksefileterne i skålen med marinaden (med skindet opad), og lad dem marinere i blandingen i 30 minutter.

Forbered dressingen til grøntsagerne: Rør Ponzu-sauce, olivenolie, oregano og peber sammen. Skær cherrytomaterne i halve, og skær squash og løg i skiver. Fordel grøntsagerne og svampene på en grillbakke. Dryp med dressingen, og grill det hele i nogle minutter på begge sider. Grill vandmelonskiverne direkte på grillristen, og dryp dem med Ponzu-sauce.

Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Læg laksefileterne på grillen (med skindet nedad), og grill dem, til skindet er sprødt. Derefter vendes de og grilles i 2-3 minutter på den anden side. Serveres straks med de grillede grøntsager og vandmelon.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.