

Kyllingelår i krydret honning-sojasauce med babykartofler
En nem og hurtig ovnret, hvor både kyllingelår og tilbehør tilberedes på samme ovnplade, så opvasken holdes på et minimum!
Ingredienser
For the marinade:
Tilbehør:
Fremgangsmåde
Step 1
Bland ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.
Step 2
Skyl kyllingelårene, og blanchér dem i ca. 10 sekunder i en stor gryde med kogende vand. Brus dem over med koldt vand, og dup dem helt tørre.
Step 3
Prik kyllingelårene flere steder på begge sider med en gaffel på de kødfyldte steder, så du ikke stikker ind i benene/knoglerne. Læg kyllingelårene i skålen med marinaden, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kyllingelårene til med husholdningsfilm, og lad dem marinere i 40-50 minutter.
Step 4
Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg kyllingelårene på en bageplade med skindet nedad (gem den resterende marinade til senere).
Step 5
Fordel kartofler og hvidløg mellem kyllingelårene, og stil det hele i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.
Step 6
Tag bagepladen ud af ovnen, og vend kyllingelårene, så de ligger med skindet opad. Skyl tomaterne, og fordel dem mellem kartoflerne.
Step 7
Pensl kyllingelårene med noget af den tiloversblevne marinade, og dryp kartoflerne og tomaterne med resten af marinaden.
Step 8
Skru ovntemperaturen op til 230°C, og lad det hele stege videre i 12-15 minutter (stegetiden forlænges efter behov afhængigt af kyllingelårenes størrelse).
Step 9
Skyl bønnerne, og skær enderne fra. Varm olie op på en pande, og svits bønnerne i 2-3 minutter. Krydr let med salt og peber.
Step 10
Tag bagepladen ud af ovnen, og anret det hele sammen med bønnerne. Dryp kyllingelårene med stegeskyen fra bagepladen inden servering.
Antydning:
DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.
Opskrifts-ID: 24
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide