Karelsk gryderet med cremet kartoffelmos

Samlet tid 135 min.
45 min. Arbejdstid
90 min. Tilberedningstid

En fyldig og solid kasserollespecialitet med kød fra Østersøens nordligste kyster. Den serveres med løg, porrer og svampe og er perfekt til kølige dage!

Ingredienser

4 Portioner

Kødgryde:

250 g
højreb
250 g
lammebov
2 spsk.
rapsolie
2 
løg
2 
porrer
4 
gulerødder
250 g
svampe
2 
fed hvidløg
2 spsk.
tomatpuré
2 spsk.
rapsolie
500 ml
grøntsagsbouillon
250 ml
fløde
2 
laurbærblade
Frisk persille som pynt

Kartoffelmos:

1 kg
kartofler (melede)
150 g
smør
200 ml
mælk
Muskatnød
Salt
Næringsindhold: 4291.6 kJ  /  1030.3 kcal
64,3 g Fedt
40,2 g Protein
66 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2  løg – 2  porrer – 4  gulerødder – 250 g svampe – 2  fed hvidløg

Pil løgene og skær dem i stykker på størrelse med en hasselnød. Vask porrer og gulerødder, rens svampene og skær det hele i 1 cm tykke skiver. Pil hvidløget og skær det i fine skiver.

Step 2

250 g højreb – 250 g lammebov – 2 spsk. rapsolie

Skær kødet i 1 cm store tern, brun dem i en stor gryde i olie og tag dem derefter op.

Step 3

2 spsk. tomatpuré – 2 spsk. rapsolie

Svits grøntsagerne i olie og tomatpuré i den samme gryde, mens den stadig er varm.

Step 4

500 ml grøntsagsbouillon – 250 ml fløde – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2  laurbærblade – Det brunede kød

Kog panden med grøntsagerne af med grøntsagsbouillon, fløde og Kikkoman sojasauce. Tilsæt laurbærbladene. Hæld kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne og lad det hele simre i 1-1,5 timer.

Step 5

1 kg kartofler (melede) – Salt – 150 g smør – 200 ml mælk – Muskatnød – Salt efter smag og behag

Vask og skræl kartoflerne og læg dem i en gryde. Fyld gryden med koldt vand, hæld rigeligt salt i og kog kartoflerne, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe i den varme gryde. Mos kartoflerne med smør, mælk og muskatnød, indtil du får en cremet mos. Smag til med salt. Pynt den færdige ret med persille.

Opskrifts-ID: 1201

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2  løg – 2  porrer – 4  gulerødder – 250 g svampe – 2  fed hvidløg

Pil løgene og skær dem i stykker på størrelse med en hasselnød. Vask porrer og gulerødder, rens svampene og skær det hele i 1 cm tykke skiver. Pil hvidløget og skær det i fine skiver.

250 g højreb – 250 g lammebov – 2 spsk. rapsolie

Skær kødet i 1 cm store tern, brun dem i en stor gryde i olie og tag dem derefter op.

2 spsk. tomatpuré – 2 spsk. rapsolie

Svits grøntsagerne i olie og tomatpuré i den samme gryde, mens den stadig er varm.

500 ml grøntsagsbouillon – 250 ml fløde – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2  laurbærblade – Det brunede kød

Kog panden med grøntsagerne af med grøntsagsbouillon, fløde og Kikkoman sojasauce. Tilsæt laurbærbladene. Hæld kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne og lad det hele simre i 1-1,5 timer.

1 kg kartofler (melede) – Salt – 150 g smør – 200 ml mælk – Muskatnød – Salt efter smag og behag

Vask og skræl kartoflerne og læg dem i en gryde. Fyld gryden med koldt vand, hæld rigeligt salt i og kog kartoflerne, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe i den varme gryde. Mos kartoflerne med smør, mælk og muskatnød, indtil du får en cremet mos. Smag til med salt. Pynt den færdige ret med persille.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.