Karelsk gryderet med cremet kartoffelmos
En fyldig og solid kasserollespecialitet med kød fra Østersøens nordligste kyster. Den serveres med løg, porrer og svampe og er perfekt til kølige dage!
Ingredienser
Kødgryde:
Kartoffelmos:
Fremgangsmåde
Step 1
2 løg – 2 porrer – 4 gulerødder – 250 g svampe – 2 fed hvidløg
Pil løgene og skær dem i stykker på størrelse med en hasselnød. Vask porrer og gulerødder, rens svampene og skær det hele i 1 cm tykke skiver. Pil hvidløget og skær det i fine skiver.
Step 2
250 g højreb – 250 g lammebov – 2 spsk. rapsolie
Skær kødet i 1 cm store tern, brun dem i en stor gryde i olie og tag dem derefter op.
Step 3
2 spsk. tomatpuré – 2 spsk. rapsolie
Svits grøntsagerne i olie og tomatpuré i den samme gryde, mens den stadig er varm.
Step 4
500 ml grøntsagsbouillon – 250 ml fløde – 6 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 laurbærblade – Det brunede kød
Kog panden med grøntsagerne af med grøntsagsbouillon, fløde og Kikkoman sojasauce. Tilsæt laurbærbladene. Hæld kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne og lad det hele simre i 1-1,5 timer.
Step 5
1 kg kartofler (melede) – Salt – 150 g smør – 200 ml mælk – Muskatnød – Salt efter smag og behag
Vask og skræl kartoflerne og læg dem i en gryde. Fyld gryden med koldt vand, hæld rigeligt salt i og kog kartoflerne, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe i den varme gryde. Mos kartoflerne med smør, mælk og muskatnød, indtil du får en cremet mos. Smag til med salt. Pynt den færdige ret med persille.
Opskrifts-ID: 1201
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide