Havbars med duftende lækkert fyld
Havbars med duftende lækkert fyld

Havbars med duftende lækkert fyld

Samlet tid50 min.
10 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
basmatiris
1 spsk.
jordnøddeolie
1 
rød chili, fint hakket
4 
forårsløg, fint hakket
25 g
kokoscreme
3 spsk.
frisk koriander, hakket
1 
Saft af lime
2 
hele havbarser, renset for indvolde og skyllet

Sauce:

1 spsk.
sesam
1 
rød chili
2 spsk.
riseddike
1 spsk.
sesamolie
1 spsk.
jordnøddeolie
1 
Fintrevet citronskal og saft af lime
2 cm
stykke frisk ingefær, skrællet og fintrevet
Næringsindhold:3496 kJ / 835 kcal
34 gFedt

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200 °C (gas: trin 6). Kog risen efter anvisningen på pakken. Brus den kogte ris over med koldt vand, og lad risen dryppe af.

Step 2

Varm olie op på en stor pande, og steg de hakkede chili og forårsløg i olien, til de er bløde. Tilsæt den kogte ris, sojasauce, kokoscreme, koriander og limesaft. Varm det hele op og rør rundt i et minut, så alle ingredienserne blandes godt sammen.

Step 3

Læg havbarserne på en let smurt bageplade. Rids fiskekødet 3 gange på skrå. Fyld risblandingen i fiskene. Efter behov kan åbningen lukkes med køkkengarn. Læg stanniol over, og steg fisken i 15 minutter i ovnen. Tag stanniolen af, sæt fisken i ovnen igen, og lad den stege videre i 15 minutter.

Step 4

Tag fisken ud af ovnen, og lad den hvile i nogle minutter.

Step 5

Rist sesammen på en lille pande. Hold øje med den hele tiden, for den brænder meget hurtigt på. Tilsæt resten af ingredienserne, lad det hele koge op, og hæld den færdige sauce over fisken. Serveres straks med forskellige grøntsager som tilbehør, fx pak choi, grønne bønner, squash og gulerodsstrimler.

Opskrifts-ID: 345

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200 °C (gas: trin 6). Kog risen efter anvisningen på pakken. Brus den kogte ris over med koldt vand, og lad risen dryppe af.

Varm olie op på en stor pande, og steg de hakkede chili og forårsløg i olien, til de er bløde. Tilsæt den kogte ris, sojasauce, kokoscreme, koriander og limesaft. Varm det hele op og rør rundt i et minut, så alle ingredienserne blandes godt sammen.

Læg havbarserne på en let smurt bageplade. Rids fiskekødet 3 gange på skrå. Fyld risblandingen i fiskene. Efter behov kan åbningen lukkes med køkkengarn. Læg stanniol over, og steg fisken i 15 minutter i ovnen. Tag stanniolen af, sæt fisken i ovnen igen, og lad den stege videre i 15 minutter.

Tag fisken ud af ovnen, og lad den hvile i nogle minutter.

Rist sesammen på en lille pande. Hold øje med den hele tiden, for den brænder meget hurtigt på. Tilsæt resten af ingredienserne, lad det hele koge op, og hæld den færdige sauce over fisken. Serveres straks med forskellige grøntsager som tilbehør, fx pak choi, grønne bønner, squash og gulerodsstrimler.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Få mere at vide

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.