Grøntsagskroketter med tomat-sojasauce
Fremgangsmåde
Step 1
Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand med salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos eller blend kartoflerne fint.
Step 2
Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles og blancheres. Lad champignonerne dryppe godt af. Skyl cherrytomaterne.
Step 3
Vend grøntsagerne enkeltvis i kartoffelmosen, så de er helt dækket af mos.
Step 4
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med 2 spsk. Kikkoman Sojasauce og lidt peber. Kom melet og pankoraspen i hver sin dybe tallerken. Panér grøntsagsbidderne (som er indhyllet i kartoffelmos) ved først at vende dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i Kikkoman Panko.
Step 5
Tomat-sojasauce: Kog tomatjuicen op, tilsæt de grønne oliven, og smag saucen til med resten af Kikkoman Sojasauce og sukker (eller Kikkoman Sød Sojasauce) samt cayennepeber. Blend saucen med en stavblender eller i en blender lige inden servering.
Step 6
Skyl rucolaen, slyng den tør, og riv den evt. i mindre stykker.
Step 7
Varm olie op i en gryde. Fritter de panerede grøntsagsbidder, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret grøntsagskroketterne og tomat-sojasaucen portionsvis på tallerkener, og pynt med rucola inden servering.
Tip:
Som krydderi til tomat-sojasaucen kan du fint erstatte den angivne mængde Kikkoman naturligt brygget sojasauce og sukker med 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget Sød Sojasauce.
Opskrifts-ID: 845
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide