Grøntsagskroketter med tomat-sojasauce

Samlet tid 60 min.
10 min. Arbejdstid
50 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
kartofler
50 g
broccoli
50 g
blomkål
8 
champignonhoveder (på dåse)
4 
cherrytomater
1 
æg
Friskkværnet peber
50 g
mel
200 ml
tomato juice
6 
grønne oliven (uden sten, uden fyld)
 ½ tsk.
sukker
Cayennepeber
40 g
baby-rucola
Planteolie til fritering
Næringsindhold: 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 g Fedt
12,1 g Protein
66,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand med salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos eller blend kartoflerne fint.

Step 2

Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles og blancheres. Lad champignonerne dryppe godt af. Skyl cherrytomaterne.

Step 3

Vend grøntsagerne enkeltvis i kartoffelmosen, så de er helt dækket af mos.

Step 4

Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med 2 spsk. Kikkoman Sojasauce og lidt peber. Kom melet og pankoraspen i hver sin dybe tallerken. Panér grøntsagsbidderne (som er indhyllet i kartoffelmos) ved først at vende dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i Kikkoman Panko.

Step 5

Tomat-sojasauce: Kog tomatjuicen op, tilsæt de grønne oliven, og smag saucen til med resten af Kikkoman Sojasauce og sukker (eller Kikkoman Sød Sojasauce) samt cayennepeber. Blend saucen med en stavblender eller i en blender lige inden servering.

Step 6

Skyl rucolaen, slyng den tør, og riv den evt. i mindre stykker.

Step 7

Varm olie op i en gryde. Fritter de panerede grøntsagsbidder, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret grøntsagskroketterne og tomat-sojasaucen portionsvis på tallerkener, og pynt med rucola inden servering.

Tip:

Som krydderi til tomat-sojasaucen kan du fint erstatte den angivne mængde Kikkoman naturligt brygget sojasauce og sukker med 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget Sød Sojasauce. 

Opskrifts-ID: 845

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand med salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og mos eller blend kartoflerne fint.

Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles og blancheres. Lad champignonerne dryppe godt af. Skyl cherrytomaterne.

Vend grøntsagerne enkeltvis i kartoffelmosen, så de er helt dækket af mos.

Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det med 2 spsk. Kikkoman Sojasauce og lidt peber. Kom melet og pankoraspen i hver sin dybe tallerken. Panér grøntsagsbidderne (som er indhyllet i kartoffelmos) ved først at vende dem i mel, derefter i pisket æg og til sidst i Kikkoman Panko.

Tomat-sojasauce: Kog tomatjuicen op, tilsæt de grønne oliven, og smag saucen til med resten af Kikkoman Sojasauce og sukker (eller Kikkoman Sød Sojasauce) samt cayennepeber. Blend saucen med en stavblender eller i en blender lige inden servering.

Skyl rucolaen, slyng den tør, og riv den evt. i mindre stykker.

Varm olie op i en gryde. Fritter de panerede grøntsagsbidder, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret grøntsagskroketterne og tomat-sojasaucen portionsvis på tallerkener, og pynt med rucola inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.