Grillet blæksprutte med ponzusauce og kapers
Grillet blæksprutte med ponzusauce og kapers

Grillet blæksprutte med ponzusauce og kapers

Samlet tid85 min.
15 min.Arbejdstid
10 min.Tilberedningstid
60 min.Marineringstid

Forkæl dine smagsløg med denne lette ret med grillet blæksprutte. En forfriskende smørsauce med ponzu med et hint af citrus samt kapers giver retten et ekstra smagsløft. Denne enkle, men sofistikerede ret vil få bølgerne til at gå højt omkring middagsbordet.

Ingredienser

2 Portioner

Blæksprutte:

400 g
blækspruttearme (blancherede)
2 
fed hvidløg
 ½ tsk.
stødt sød paprika
1 spsk.
olivenolie
1 nip
chiliflager

Salsa:

100 g
cherrytomater
50 g
kapers
 ½ tsk.
revet citronskal
2 spsk.
olivenolie
Enkelte blade frisk basilikum

Ponzu-smør:

150 ml
sake
1 spsk.
citronsaft
100 g
smør
Næringsindhold:2867 kJ / 686 kcal
50 gFedt
34 gProtein
22 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g blækspruttearme (blancherede) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2  fed hvidløg –  ½ tsk. stødt sød paprika – 1 spsk. olivenolie – 1 nip chiliflager

Skær de blancherede blækspruttearme i mindre stykker.

Bland Kikkoman ponzu citrus sojasauce, knust hvidløg, stødt paprika, olivenolie og chili i en skål. Tilsæt blækspruttearmene og mariner dem på køl i 1 time.

Step 2

100 g cherrytomater – 50 g kapers –  ½ tsk. revet citronskal – 2 spsk. olivenolie – Enkelte blade frisk basilikum

Til salsaen skæres cherrytomaterne i kvarte. Tilsæt kapers, citronskal og olivenolie. Riv basilikum i mindre stykker og tilsæt dem til resten.

Step 3

150 ml sake – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. citronsaft – 100 g smør

Bring sake, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og citronsaft i kog i en gryde (cirka 1 min). Tilsæt smør og fjern gryden fra varmen. Rør rundt, indtil smørret er smeltet og det er blevet til en jævn sauce.

Step 4

Grill blæksprutten i cirka 3 minutter på hver side. Server sammen med salsa og ponzu-smør.

Opskrifts-ID: 1235

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g blækspruttearme (blancherede) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer2 fed hvidløg – ½ tsk. stødt sød paprika – 1 spsk. olivenolie – 1 nip chiliflager

Skær de blancherede blækspruttearme i mindre stykker.

Bland Kikkoman ponzu citrus sojasauce, knust hvidløg, stødt paprika, olivenolie og chili i en skål. Tilsæt blækspruttearmene og mariner dem på køl i 1 time.

100 g cherrytomater – 50 g kapers – ½ tsk. revet citronskal – 2 spsk. olivenolie – Enkelte blade frisk basilikum

Til salsaen skæres cherrytomaterne i kvarte. Tilsæt kapers, citronskal og olivenolie. Riv basilikum i mindre stykker og tilsæt dem til resten.

150 ml sake – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. citronsaft – 100 g smør

Bring sake, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og citronsaft i kog i en gryde (cirka 1 min). Tilsæt smør og fjern gryden fra varmen. Rør rundt, indtil smørret er smeltet og det er blevet til en jævn sauce.

Grill blæksprutten i cirka 3 minutter på hver side. Server sammen med salsa og ponzu-smør.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.