Grillet blæksprutte med ponzusauce og kapers
Forkæl dine smagsløg med denne lette ret med grillet blæksprutte. En forfriskende smørsauce med ponzu med et hint af citrus samt kapers giver retten et ekstra smagsløft. Denne enkle, men sofistikerede ret vil få bølgerne til at gå højt omkring middagsbordet.
Ingredienser
Blæksprutte:
Salsa:
Ponzu-smør:
Fremgangsmåde
Step 1
400 g blækspruttearme (blancherede) – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 2 fed hvidløg – ½ tsk. stødt sød paprika – 1 spsk. olivenolie – 1 nip chiliflager
Skær de blancherede blækspruttearme i mindre stykker.
Bland Kikkoman ponzu citrus sojasauce, knust hvidløg, stødt paprika, olivenolie og chili i en skål. Tilsæt blækspruttearmene og mariner dem på køl i 1 time.
Step 2
100 g cherrytomater – 50 g kapers – ½ tsk. revet citronskal – 2 spsk. olivenolie – Enkelte blade frisk basilikum
Til salsaen skæres cherrytomaterne i kvarte. Tilsæt kapers, citronskal og olivenolie. Riv basilikum i mindre stykker og tilsæt dem til resten.
Step 3
150 ml sake – 4 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 spsk. citronsaft – 100 g smør
Bring sake, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og citronsaft i kog i en gryde (cirka 1 min). Tilsæt smør og fjern gryden fra varmen. Rør rundt, indtil smørret er smeltet og det er blevet til en jævn sauce.
Step 4
Grill blæksprutten i cirka 3 minutter på hver side. Server sammen med salsa og ponzu-smør.
Opskrifts-ID: 1235
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide