Grillede spareribs „Memphis Style“

Samlet tid 630 min.
10 min. Arbejdstid
140 min. Tilberedningstid
480 min. Marineringstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
sider svinespareribs
10 g
røget paprikapulver
10 g
stødt fennikelfrø
1 spsk.
friskkværnet sort peber
1 spsk.
råsukker
1 tsk.
salt
1 tsk.
sellerisalt
1 tsk.
cayennepeber/chilipulver
1 tsk.
hvidløgspulver
1 tsk.
stødt kommen

Til saucen

1 spsk.
planteolie
1 
groft hakket
250 ml
æbleeddike
200 ml
amerikansk sennep
2 spsk.
koncentreret tomatpure
50 g
råsukker
chilisauce til at smage til med
Næringsindhold: 2889 kJ  /  690 kcal
44,6 g Fedt

Fremgangsmåde

Step 1

Bland alle krydderierne godt sammen. Gnid kødet med 2/3 af krydderiblandingen. Dæk kødet til med plastfolie, og lad det trække i 4-8 timer i køleskabet. Opbevar resten af dry rub’en (tørmarinaden) i en lufttæt beholder.

Step 2

Sauce: Svits løgene i planteolie i ca. 20 minutter, til de er bløde og brune. Blend de brunede løg sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor eller mixer. Saucen skal være temmelig syrlig, men den kan også smages til med råsukker og/eller chilisauce.

Step 3

Læg spareribsene på grillen, og lad dem stege i ca. 2 timer ved lav varme med lukket låg. Pensl kødet med saucen hver halve time. Når grillen bliver for kold, lægges mere kul på. Spareribsene er færdige, når benene stikker tydeligt frem af kødet, og kødet er mørt.

Step 4

Tilberedning i ovn: Varm ovnen op til 140 °C, læg spareribsene på en bageplade, og dæk dem til med stanniol. Lad kødet stege i 2 timer, og pensl med saucen hver halve time. Stanniolen tages af i den sidste halve time af stegetiden.

Step 5

Serveres med resten af rub’en.

Tip

Som tilbehør passer hvidkålssalat, kartoffelsalat eller majsbrød fremragende dertil.

Opskrifts-ID: 718

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland alle krydderierne godt sammen. Gnid kødet med 2/3 af krydderiblandingen. Dæk kødet til med plastfolie, og lad det trække i 4-8 timer i køleskabet. Opbevar resten af dry rub’en (tørmarinaden) i en lufttæt beholder.

Sauce: Svits løgene i planteolie i ca. 20 minutter, til de er bløde og brune. Blend de brunede løg sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor eller mixer. Saucen skal være temmelig syrlig, men den kan også smages til med råsukker og/eller chilisauce.

Læg spareribsene på grillen, og lad dem stege i ca. 2 timer ved lav varme med lukket låg. Pensl kødet med saucen hver halve time. Når grillen bliver for kold, lægges mere kul på. Spareribsene er færdige, når benene stikker tydeligt frem af kødet, og kødet er mørt.

Tilberedning i ovn: Varm ovnen op til 140 °C, læg spareribsene på en bageplade, og dæk dem til med stanniol. Lad kødet stege i 2 timer, og pensl med saucen hver halve time. Stanniolen tages af i den sidste halve time af stegetiden.

Serveres med resten af rub’en.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.