

Grillede spareribs „Memphis Style“
Ingredienser
Til saucen
Fremgangsmåde
Step 1
Bland alle krydderierne godt sammen. Gnid kødet med 2/3 af krydderiblandingen. Dæk kødet til med plastfolie, og lad det trække i 4-8 timer i køleskabet. Opbevar resten af dry rub’en (tørmarinaden) i en lufttæt beholder.
Step 2
Sauce: Svits løgene i planteolie i ca. 20 minutter, til de er bløde og brune. Blend de brunede løg sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor eller mixer. Saucen skal være temmelig syrlig, men den kan også smages til med råsukker og/eller chilisauce.
Step 3
Læg spareribsene på grillen, og lad dem stege i ca. 2 timer ved lav varme med lukket låg. Pensl kødet med saucen hver halve time. Når grillen bliver for kold, lægges mere kul på. Spareribsene er færdige, når benene stikker tydeligt frem af kødet, og kødet er mørt.
Step 4
Tilberedning i ovn: Varm ovnen op til 140 °C, læg spareribsene på en bageplade, og dæk dem til med stanniol. Lad kødet stege i 2 timer, og pensl med saucen hver halve time. Stanniolen tages af i den sidste halve time af stegetiden.
Step 5
Serveres med resten af rub’en.
Tip
Som tilbehør passer hvidkålssalat, kartoffelsalat eller majsbrød fremragende dertil.
Opskrifts-ID: 718
Opskrift som PDF
Mange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide