Grillede pærer med gorgonzola og hasselnødder
Grillede pærer med gorgonzola og hasselnødder

Grillede pærer med gorgonzola og hasselnødder

Samlet tid 17 min.
10 min. Arbejdstid
7 min. Tilberedningstid

Denne vegetariske ret kombinerer sødmen fra grillede pærer med skarpheden fra gorgonzola, sprøde ristede hasselnødder og delikate blomsternoter i hyldeblomstdressingen. Perfekt som forret eller en let hovedret for to.

Ingredienser

2 Portioner
2 
modne pærer, halverede og uden kernehus
15 ml
olivenolie
50 g
gorgonzola, smuldret
25 g
hasselnødder, ristede og hakkede
10 g
friske mynteblade
2 spsk.
hyldeblomstsirup
1 spsk.
ekstra jomfruolivenolie
1 spsk.
hvidvinseddike
 ¼ tsk.
friskmalet sort peber
Næringsindhold:1.088 kJ / 260 kcal
17 gFedt
6 gProtein
22 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2 spsk. hyldeblomstsirup – 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie – 1 spsk. hvidvinseddike – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce ¼ tsk. friskmalet sort peber

Pisk hyldeblomstsirup, ekstra jomfruolivenolie, hvidvinseddike og Kikkoman glutenfri sojasauce sammen i en lille skål. Smag til med friskmalet sort peber.

Step 2

2  modne pærer, halverede og uden kernehus – 15 ml olivenolie – 50 g gorgonzola, smuldret – 25 g hasselnødder, ristede og hakkede – 10 g friske mynteblade

Forvarm grillen ved høj varme. Pensl forsigtigt de halve pærer med olivenolie. Grill dem på den skårne side i 3-4 minutter, indtil de tager farve og pærerne er let bløde. Vend dem om og grill dem i yderligere 2-3 minutter. 
Anret de grillede pærer på et fad sammen med smuldret gorgonzola og ristede hasselnødder. Dryp den rørte hyldeblomstdressing rundhåndet over pærerne og pynt med friske mynteblade.

Opskrifts-ID: 1452

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 spsk. hyldeblomstsirup – 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie – 1 spsk. hvidvinseddike – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce ¼ tsk. friskmalet sort peber

Pisk hyldeblomstsirup, ekstra jomfruolivenolie, hvidvinseddike og Kikkoman glutenfri sojasauce sammen i en lille skål. Smag til med friskmalet sort peber.

2 modne pærer, halverede og uden kernehus – 15 ml olivenolie – 50 g gorgonzola, smuldret – 25 g hasselnødder, ristede og hakkede – 10 g friske mynteblade

Forvarm grillen ved høj varme. Pensl forsigtigt de halve pærer med olivenolie. Grill dem på den skårne side i 3-4 minutter, indtil de tager farve og pærerne er let bløde. Vend dem om og grill dem i yderligere 2-3 minutter. 
Anret de grillede pærer på et fad sammen med smuldret gorgonzola og ristede hasselnødder. Dryp den rørte hyldeblomstdressing rundhåndet over pærerne og pynt med friske mynteblade.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.