Glutenfri focaccia med rosmarin og løg
Glutenfri focaccia med rosmarin og løg

Glutenfri focaccia med rosmarin og løg

Samlet tid120 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid
90 min.Fermenteringstid

Nyd en luftig, glutenfri focaccia med smag af rosmarin og løg – med inspiration fra dens etruskiske rødder. Sammen med krydderolie, feta og nødder er det en perfekt ledsager til næste picnictur.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
hvidt boghvedemel
50 g
rismel
70 g
kartoffelstivelse
1 spsk.
loppefrøskaller
250 ml
vand
5 g
tørgær
60 ml
olivenolie af god kvalitet
1 
løg
2 
kviste rosmarin
1 spsk.
sukker
1 spsk.
hakket timian
1 spsk.
hakket oregano
1 spsk.
groft salt
 ½ 
citron
30 g
oliven
30 g
fetaost
20 g
valnødder
1 tsk.
chiliflager
Næringsindhold:3552 kJ / 849 kcal
42,9 gFedt
16 gProtein
98,4 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g hvidt boghvedemel – 50 g rismel – 70 g kartoffelstivelse – 1 spsk. loppefrøskaller – 250 ml vand – 5 g tørgær – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland melet med kartoffelstivelse, loppefrøskaller, vand, gær og Kikkoman glutenfri sojasauce og ælt det hele sammen i 5 minutter, indtil dejen får den rette konsistens. Hvis dejen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand; hvis dejen er for tynd efter 5 minutter kan du tilsætte lidt boghvedemel. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i cirka en time.

Step 2

Læg den hævede dej på en bageplade. Fordel dejen over hele pladen og lad den efterhæve i yderligere 20-30 minutter. 

Step 3

1  løg – 20 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1  kvist rosmarin – 1 spsk. sukker –  ½ spsk. hakket timian –  ½ spsk. hakket oregano – 1 spsk. groft salt

Skær løget i halve skiver og steg det i 10 ml olivenolie. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce og sukker og rør det sammen med løgene. 

Bland den resterende olivenolie sammen med timian og oregano. Dæk den hævede focaccia med krydderolien og pres den ned i dejen med dine fingerspidser. Fordel løgene på toppen og drys med rosmarin og salt. 

Bag focacciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i cirka 20 minutter.

Step 4

40 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1  kvist rosmarin –  ½ tsk. hakket timian –  ½ tsk. hakket oregano –  ½  citron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnødder – 1 tsk. chiliflager

Hæld olivenolien i en skål. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce, hakkede krydderurter, citronsaft, revet citronskal, finthakkede oliven, smuldret fetaost, hakkede valnødder og chiliflager. Bland det hele og server sammen med det skiveskårne focacciabrød. 

Opskrifts-ID: 1289

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g hvidt boghvedemel – 50 g rismel – 70 g kartoffelstivelse – 1 spsk. loppefrøskaller – 250 ml vand – 5 g tørgær – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce

Bland melet med kartoffelstivelse, loppefrøskaller, vand, gær og Kikkoman glutenfri sojasauce og ælt det hele sammen i 5 minutter, indtil dejen får den rette konsistens. Hvis dejen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand; hvis dejen er for tynd efter 5 minutter kan du tilsætte lidt boghvedemel. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i cirka en time.

Læg den hævede dej på en bageplade. Fordel dejen over hele pladen og lad den efterhæve i yderligere 20-30 minutter. 

1 løg – 20 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 kvist rosmarin – 1 spsk. sukker – ½ spsk. hakket timian – ½ spsk. hakket oregano – 1 spsk. groft salt

Skær løget i halve skiver og steg det i 10 ml olivenolie. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce og sukker og rør det sammen med løgene. 

Bland den resterende olivenolie sammen med timian og oregano. Dæk den hævede focaccia med krydderolien og pres den ned i dejen med dine fingerspidser. Fordel løgene på toppen og drys med rosmarin og salt. 

Bag focacciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i cirka 20 minutter.

40 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce1 kvist rosmarin – ½ tsk. hakket timian – ½ tsk. hakket oregano – ½ citron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnødder – 1 tsk. chiliflager

Hæld olivenolien i en skål. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce, hakkede krydderurter, citronsaft, revet citronskal, finthakkede oliven, smuldret fetaost, hakkede valnødder og chiliflager. Bland det hele og server sammen med det skiveskårne focacciabrød. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.