

Glutenfri focaccia med rosmarin og løg
Nyd en luftig, glutenfri focaccia med smag af rosmarin og løg – med inspiration fra dens etruskiske rødder. Sammen med krydderolie, feta og nødder er det en perfekt ledsager til næste picnictur.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

100 g hvidt boghvedemel – 50 g rismel – 70 g kartoffelstivelse – 1 spsk. loppefrøskaller – 250 ml vand – 5 g tørgær – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce
Bland melet med kartoffelstivelse, loppefrøskaller, vand, gær og Kikkoman glutenfri sojasauce og ælt det hele sammen i 5 minutter, indtil dejen får den rette konsistens. Hvis dejen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand; hvis dejen er for tynd efter 5 minutter kan du tilsætte lidt boghvedemel. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i cirka en time.
Step 2

Læg den hævede dej på en bageplade. Fordel dejen over hele pladen og lad den efterhæve i yderligere 20-30 minutter.
Step 3

1 løg – 20 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 1 kvist rosmarin – 1 spsk. sukker – ½ spsk. hakket timian – ½ spsk. hakket oregano – 1 spsk. groft salt
Skær løget i halve skiver og steg det i 10 ml olivenolie. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce og sukker og rør det sammen med løgene.
Bland den resterende olivenolie sammen med timian og oregano. Dæk den hævede focaccia med krydderolien og pres den ned i dejen med dine fingerspidser. Fordel løgene på toppen og drys med rosmarin og salt.
Bag focacciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i cirka 20 minutter.
Step 4

40 ml olivenolie af god kvalitet – 1 tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Tamari Glutenfri Sojasauce – 1 kvist rosmarin – ½ tsk. hakket timian – ½ tsk. hakket oregano – ½ citron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnødder – 1 tsk. chiliflager
Hæld olivenolien i en skål. Tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce, hakkede krydderurter, citronsaft, revet citronskal, finthakkede oliven, smuldret fetaost, hakkede valnødder og chiliflager. Bland det hele og server sammen med det skiveskårne focacciabrød.
Opskrifts-ID: 1289
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide