Friteret blæksprutte med sød sojasauce
Fremgangsmåde
Step 1
Til den søde sojasauce blandes kombu-bouillonen med mirin, naturligt brygget sojasauce og sukker i en gryde, og blandingen koges op. Rør kartoffelmel ud i vand til en ensartet jævning. Jævn saucen med kartoffelmeljævningen.
Step 2
Snit purløget i fine ringe. Rens blæksprutten, og skær den øverste del i ca. 7-8 mm tykke ringe. Skær tentaklerne i ca. 4 cm lange stykker. Drys blækspruttestykkerne med kartoffelmel, og fritér dem i 170°C varm olie. Anret den friterede blæksprutte på en tallerken, og hæld den søde sojasauce over. Drys med fintsnittet purløg.
Opskrifts-ID: 398
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide