Friteret blæksprutte med sød sojasauce

Samlet tid 30 min.

Ingredienser

4 Portioner
0,33 bundt
purløg
600 g
blæksprutte
kartoffelmel
olie til fritering

Til den søde sojasauce:

200 ml
kombu-bouillon
100 ml
mirin
2 spsk.
sukker
10 g
kartoffelmel
30 ml
vand
Næringsindhold: 1727 kJ  /  412 kcal
18,8 g Fedt
26,1 g Protein
30,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til den søde sojasauce blandes kombu-bouillonen med mirin, naturligt brygget sojasauce og sukker i en gryde, og blandingen koges op. Rør kartoffelmel ud i vand til en ensartet jævning. Jævn saucen med kartoffelmeljævningen.

Step 2

Snit purløget i fine ringe. Rens blæksprutten, og skær den øverste del i ca. 7-8 mm tykke ringe. Skær tentaklerne i ca. 4 cm lange stykker. Drys blækspruttestykkerne med kartoffelmel, og fritér dem i 170°C varm olie. Anret den friterede blæksprutte på en tallerken, og hæld den søde sojasauce over. Drys med fintsnittet purløg.

Opskrifts-ID: 398

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til den søde sojasauce blandes kombu-bouillonen med mirin, naturligt brygget sojasauce og sukker i en gryde, og blandingen koges op. Rør kartoffelmel ud i vand til en ensartet jævning. Jævn saucen med kartoffelmeljævningen.

Snit purløget i fine ringe. Rens blæksprutten, og skær den øverste del i ca. 7-8 mm tykke ringe. Skær tentaklerne i ca. 4 cm lange stykker. Drys blækspruttestykkerne med kartoffelmel, og fritér dem i 170°C varm olie. Anret den friterede blæksprutte på en tallerken, og hæld den søde sojasauce over. Drys med fintsnittet purløg.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.