Fiskepinds-rulle (uramaki)

Samlet tid 15 min.
5 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Metode og ingredienser til Uramaki sushi med fiskepinde og farverige friske grøntsager.

Ingredienser

8 Portioner
2 
fiskepinde (frosne)
Olie til stegning eller friturestegning
1 
nori-plade
200 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste
2 tsk.
mayonnaise
1 
håndfuld rucola
6 
strimler rød peber
2 
agurkestrimler
2 spsk.
ristede sesamfrø

Alternativ til Kikkoman sesamdressing:

10 g
peanutbutter
10 g
vand
2 
dråber sesamolie

Servér med:

Karse
mayonnaise
Næringsindhold: 588 kJ  /  141 kcal
7,7 g Fedt
7 g Protein
10,4 g Kulhydrater

Instruktionsvideoer

Fremgangsmåde

Step 1

Steg eller frituresteg fiskefingrene.

Step 2

Placér 1 nori-plade på sushi-måtten.

Step 3

Fordel sushirisen på den med våde fingre.

Step 4

Vend måtten med ris helt om på den anden side.

Step 5

Spred wasabipasten og mayonnaisen langs midten i længderetning.

Step 6

Place rucola, fiskepinde, peberstrimler og agurkestrimler på toppen i længderetningen.

Step 7

Dryp Kikkoman sesamdressing ovenpå.

Step 8

Rul rullen op.

Step 9

Pak rullen ind i husholdningsfilm, gør den fast med sushi-måtten, og fjern måtten og filmen igen.

Step 10

Skær rullen i 8 stykker med samme størrelse.

Step 11

Vend hver enkelt stykke i sesamfrø på to sider.

Step 12

Servér med karse, mayonnaise og Kikkoman sesamdressing.

Tip:

Ved kogning af ris gælder følgende forhold mellem ris: vand = 1 : 1. Brug mindre vand ved tilberedning af sushiris end ved tilberedning af konventionel ris.

Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vand

Kog risen først, og krydder herefter med

eller alternativt:

  • 70 ml riseddike
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Opskrifts-ID: 943

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Steg eller frituresteg fiskefingrene.

Placér 1 nori-plade på sushi-måtten.

Fordel sushirisen på den med våde fingre.

Vend måtten med ris helt om på den anden side.

Spred wasabipasten og mayonnaisen langs midten i længderetning.

Place rucola, fiskepinde, peberstrimler og agurkestrimler på toppen i længderetningen.

Dryp Kikkoman sesamdressing ovenpå.

Rul rullen op.

Pak rullen ind i husholdningsfilm, gør den fast med sushi-måtten, og fjern måtten og filmen igen.

Skær rullen i 8 stykker med samme størrelse.

Vend hver enkelt stykke i sesamfrø på to sider.

Servér med karse, mayonnaise og Kikkoman sesamdressing.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.