Fiske-takoyaki og teriyaki-peanutsauce
Fiske-takoyaki og teriyaki-peanutsauce

Fiske-takoyaki og teriyaki-peanutsauce

Samlet tid95 min.
20 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid
60 min.Afkølingstid

Sprød udenpå og blød indeni – disse takoyaki med fiskefyld er et must, særligt i kombination med den lækre teriyaki-peanutsauce, der giver denne streetfoodret et nøddeagtigt twist.

Ingredienser

2 Portioner

Takoyaki:

100 g
hvedemel
30 g
majsstivelse
 ½ tsk.
bagepulver
1 
æg
50 ml
dashibouillon
200 g
hvid fiskefilet (f.eks. torsk, brasen, havaborre)
150 ml
rapsolie

Sauce:

80 ml
kokosmælk
70 g
peanutbutter
20 ml
riseddike
 ½ tsk.
hvidløgsgranulat

Pynt:

1 tsk.
hakket purløg
Næringsindhold:4019 kJ / 960 kcal
70,2 gFedt
55,8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g hvedemel – 30 g majsstivelse –  ½ tsk. bagepulver – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1  æg – 50 ml dashibouillon – 200 g hvid fiskefilet (f.eks. torsk, brasen, havaborre)

Bland hvedemel, majsstivelse, bagepulver, Kikkoman sojasauce, æg og afkølet dashibouillon i en skål. Rør det godt sammen, indtil blandingen er jævn. 
Hak fiskefileten fint og hæld den i dejen. Fyld en isterningebakke (2 x 2 firkanter) med dejen. Sæt den på frys i 1 time. 

Step 2

80 ml kokosmælk – 70 g peanutbutter – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce20 ml riseddike –  ½ tsk. hvidløgsgranulat

Bland alle ingredienserne til saucen sammen. Lad blandingen koge op, indtil saucen begynder at tykne.

Step 3

150 ml rapsolie – 1 tsk. hakket purløg

Steg de frosne takoyaki i varm olie, indtil de er gyldenbrune. 
Læg de stegte takoyaki på en tallerken. Hæld saucen i en lille skål og pynt retten med purløg. 

Tip:

Dashibouillon kan også fås i en instantversion, hvor der blot skal hældes kogende vand over.

Opskrifts-ID: 1368

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g hvedemel – 30 g majsstivelse – ½ tsk. bagepulver – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 æg – 50 ml dashibouillon – 200 g hvid fiskefilet (f.eks. torsk, brasen, havaborre)

Bland hvedemel, majsstivelse, bagepulver, Kikkoman sojasauce, æg og afkølet dashibouillon i en skål. Rør det godt sammen, indtil blandingen er jævn. 
Hak fiskefileten fint og hæld den i dejen. Fyld en isterningebakke (2 x 2 firkanter) med dejen. Sæt den på frys i 1 time. 

80 ml kokosmælk – 70 g peanutbutter – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce20 ml riseddike – ½ tsk. hvidløgsgranulat

Bland alle ingredienserne til saucen sammen. Lad blandingen koge op, indtil saucen begynder at tykne.

150 ml rapsolie – 1 tsk. hakket purløg

Steg de frosne takoyaki i varm olie, indtil de er gyldenbrune. 
Læg de stegte takoyaki på en tallerken. Hæld saucen i en lille skål og pynt retten med purløg. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.