Fiske-takoyaki og teriyaki-peanutsauce
Sprød udenpå og blød indeni – disse takoyaki med fiskefyld er et must, særligt i kombination med den lækre teriyaki-peanutsauce, der giver denne streetfoodret et nøddeagtigt twist.
Fremgangsmåde
Step 1
100 g hvedemel – 30 g majsstivelse – ½ tsk. bagepulver – 40 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 æg – 50 ml dashibouillon – 200 g hvid fiskefilet (f.eks. torsk, brasen, havaborre)
Bland hvedemel, majsstivelse, bagepulver, Kikkoman sojasauce, æg og afkølet dashibouillon i en skål. Rør det godt sammen, indtil blandingen er jævn.
Hak fiskefileten fint og hæld den i dejen. Fyld en isterningebakke (2 x 2 firkanter) med dejen. Sæt den på frys i 1 time.
Step 2
80 ml kokosmælk – 70 g peanutbutter – 30 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 20 ml riseddike – ½ tsk. hvidløgsgranulat
Bland alle ingredienserne til saucen sammen. Lad blandingen koge op, indtil saucen begynder at tykne.
Step 3
150 ml rapsolie – 1 tsk. hakket purløg
Steg de frosne takoyaki i varm olie, indtil de er gyldenbrune.
Læg de stegte takoyaki på en tallerken. Hæld saucen i en lille skål og pynt retten med purløg.
Tip:
Dashibouillon kan også fås i en instantversion, hvor der blot skal hældes kogende vand over.
Opskrifts-ID: 1368
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide