Edamole med sojasauce
Edamole med sojasauce

Edamole med sojasauce

Samlet tid25 min.
25 min.Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
avokadoer
Saft af 1 lime
2 
fed hvidløg
250 g
frosne edamamebønner uden bælg, optøet
Olivenolie efter behov
1 
lille løg
2 
tomater
2 ½ 
stilke frisk koriander
 ½ tsk.
cayennepeber
Friskkværnet peber
Næringsindhold:1183 kJ / 282 kcal
21,9 gFedt
11,1 gProtein
11,6 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær avokadoerne igennem på langs, fjern stenene, tag frugtkødet ud, og dryp det straks med limesaft, så det ikke bliver brunt. Pil hvidløgene, og blend dem sammen med avokadokødet, edamamebønnerne, sojasaucen og resten af limesaften. Tilsæt evt. lidt olivenolie efter smag og behag.

Step 2

Pil løget. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne og løget i små tern. Skyl korianderen, dup den tør, og hak bladene fint. Bland de hakkede løg, tomater og koriander i den blendede edamoleblanding, og smag til med cayennepeber og friskkværnet peber. Stil dippen koldt i mindst en time.

Step 3

Efter ønske kan edamolen pyntes med frisk koriander og edamamebønner inden servering.

Tip

Edamolen passer bl.a. fremragende til: alt godt fra havet (fx rejer, babyblæksprutter, blæksprutteringe, seafoodsalat) og ristet fladbrød.

Opskrifts-ID: 18

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær avokadoerne igennem på langs, fjern stenene, tag frugtkødet ud, og dryp det straks med limesaft, så det ikke bliver brunt. Pil hvidløgene, og blend dem sammen med avokadokødet, edamamebønnerne, sojasaucen og resten af limesaften. Tilsæt evt. lidt olivenolie efter smag og behag.

Pil løget. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær tomaterne og løget i små tern. Skyl korianderen, dup den tør, og hak bladene fint. Bland de hakkede løg, tomater og koriander i den blendede edamoleblanding, og smag til med cayennepeber og friskkværnet peber. Stil dippen koldt i mindst en time.

Efter ønske kan edamolen pyntes med frisk koriander og edamamebønner inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.