Dampede boller med Teriyaki kødboller
Ingredienser
Bao (boller):
Kødboller:
Fyld og topping:
Fremgangsmåde
Step 1
Bao (boller)
Bland mel, gær, sukker, olie og varmt vand i en skål og rør rundt til det bliver en dej. Ælt til den bliver elastisk, det tager 8-10 minutter i hånden. Lad dejen hæve i en times tid til dobbelt størrelse.
Step 2
Del dejen i 12 lige store kugler, rul dem til boller, som så rulles ud i cirkler af ca. 1 cm tykkelse. Pensl olie på halvdelen af dejen og fold den sammen på midten. Lad bollerne hæve endnu 10-15 minutter.
Step 3
Bollerne dampes i en dampkoger over kogende vand i ca. 8-9 minutter. Læg bagepapir i bunden af dampkogeren, så de ikke hænger fast. Alternativt kan du gøre det over et dørslag, hvis du ikke har en kinesisk dampkoger.
Step 4
Kødboller
Kyllingekødet røres med sesamfrø, finthakket forårsløg, revet hvidløg, æg og rasp. Farsen krydres med sojasauce og sesamolie. Lad den trække en halv time på køl.
Step 5
Form 12 lige store kugler. Pocher kødbollerne i letsaltet vand, lige under kogepunktet, til de selv kommer op til overfladen efter 4-5 minutter og tag dem op. Kødbollerne kan evt. tilberedes i forvejen. Kødbollerne grilles og pensles løbende med teriyakisauce til de er fint glaserede og gennemvarme.
Step 6
Server kødbollerne sammen de dampede boller og grønt. Pynt med finthakket chili, forårsløg og frisk koriander.
Opskrifts-ID: 722
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide