Couscous med bagte grøntsager og burrata
Denne nærende og lækre vegetariske ret med couscous er en velsmagende hovedret. Forskellige rodfrugter bliver først bagt og derefter marineret i en frisk dressing af citron og mynte. Det hele serveres med cremet burrata og er en ren eksplosion af både smage og dufte.
Ingredienser
Yderligere:
Fremgangsmåde
Step 1
100 g couscous – 1 agurk – 1 stor tomat
Hæld couscous i en stor skål og dæk den med kogende vand. Der skal være 1 cm vand over couscousens overflade. Dæk blandingen til og lad det stå i 5 minutter. Skær agurk og tomat i tern og tilsæt dem til couscousblandingen. Bland det hele godt sammen.
Step 2
200 g mini gulerødder – 200 g jordskokker – 200 g rødbeder – 100 g majroer – 1 rødløg – ½ hvidløgshoved – 1 spsk. olivenolie
Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir sammen med det halve hvidløgshoved, og dryp olivenolien henover. Bag det hele i ca. 30 minutter, indtil rodfrugterne er møre og gyldenbrune.
Step 3
5 spsk. olivenolie – ½ citron (saft) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. peber – 1 spsk. honning – 80 g hakket mynte
Bland olivenolie, citronsaft, sojasauce, peber, honning og den hakkede mynte sammen i en stor skål. Mos den bagte hvidløg med en gaffel og hæld det i skålen sammen med de bagte grøntsager. Lad det hele marinere i 10 minutter.
Step 4
120 g burrata – ½ granatæble (kerner) – ½ bundt persille
Læg burrata-osten på en tallerken. Hæld først couscous og derefter de bagte, marinerede grøntsager henover. Dryp med den resterende marinade og pynt med granatæblekerner og persille.
Ofte bliver fødevarer marineret før de bliver bagt eller tilberedt. I denne opskrift bliver grøntsagerne først marineret efter de er blevet bagt. Marinaden bliver derved absorberet bedre i grøntsagerne og giver dem en mere udpræget smag.
Opskrifts-ID: 1152
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide