Couscous med bagte grøntsager og burrata
Couscous med bagte grøntsager og burrata

Couscous med bagte grøntsager og burrata

Samlet tid50 min.
10 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid
10 min.Marineringstid

Denne nærende og lækre vegetariske ret med couscous er en velsmagende hovedret. Forskellige rodfrugter bliver først bagt og derefter marineret i en frisk dressing af citron og mynte. Det hele serveres med cremet burrata og er en ren eksplosion af både smage og dufte.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
couscous
1 
agurk
1 
stor tomat
200 g
mini gulerødder
200 g
jordskokker
200 g
rødbeder
100 g
majroer
1 
rødløg
 ½ 
hvidløgshoved
6 spsk.
olivenolie
 ½ 
citron (saft)
 ½ tsk.
peber
1 spsk.
honning
80 g
hakket mynte

Yderligere:

120 g
burrata
 ½ 
granatæble (kerner)
 ½ bundt
persille
Næringsindhold:4061 kJ / 917 kcal
46 gFedt
23 gProtein
100 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

100 g couscous – 1  agurk – 1  stor tomat

Hæld couscous i en stor skål og dæk den med kogende vand. Der skal være 1 cm vand over couscousens overflade. Dæk blandingen til og lad det stå i 5 minutter. Skær agurk og tomat i tern og tilsæt dem til couscousblandingen. Bland det hele godt sammen.

Step 2

200 g mini gulerødder – 200 g jordskokker – 200 g rødbeder – 100 g majroer – 1  rødløg –  ½  hvidløgshoved – 1 spsk. olivenolie

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir sammen med det halve hvidløgshoved, og dryp olivenolien henover. Bag det hele i ca. 30 minutter, indtil rodfrugterne er møre og gyldenbrune.

Step 3

5 spsk. olivenolie –  ½  citron (saft) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. peber – 1 spsk. honning – 80 g hakket mynte

Bland olivenolie, citronsaft, sojasauce, peber, honning og den hakkede mynte sammen i en stor skål. Mos den bagte hvidløg med en gaffel og hæld det i skålen sammen med de bagte grøntsager. Lad det hele marinere i 10 minutter.

Step 4

120 g burrata –  ½  granatæble (kerner) –  ½ bundt persille

Læg burrata-osten på en tallerken. Hæld først couscous og derefter de bagte, marinerede grøntsager henover. Dryp med den resterende marinade og pynt med granatæblekerner og persille. 

Ofte bliver fødevarer marineret før de bliver bagt eller tilberedt. I denne opskrift bliver grøntsagerne først marineret efter de er blevet bagt. Marinaden bliver derved absorberet bedre i grøntsagerne og giver dem en mere udpræget smag.

Opskrifts-ID: 1152

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

100 g couscous – 1 agurk – 1 stor tomat

Hæld couscous i en stor skål og dæk den med kogende vand. Der skal være 1 cm vand over couscousens overflade. Dæk blandingen til og lad det stå i 5 minutter. Skær agurk og tomat i tern og tilsæt dem til couscousblandingen. Bland det hele godt sammen.

200 g mini gulerødder – 200 g jordskokker – 200 g rødbeder – 100 g majroer – 1 rødløg – ½ hvidløgshoved – 1 spsk. olivenolie

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask, skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir sammen med det halve hvidløgshoved, og dryp olivenolien henover. Bag det hele i ca. 30 minutter, indtil rodfrugterne er møre og gyldenbrune.

5 spsk. olivenolie – ½ citron (saft) – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. peber – 1 spsk. honning – 80 g hakket mynte

Bland olivenolie, citronsaft, sojasauce, peber, honning og den hakkede mynte sammen i en stor skål. Mos den bagte hvidløg med en gaffel og hæld det i skålen sammen med de bagte grøntsager. Lad det hele marinere i 10 minutter.

120 g burrata – ½ granatæble (kerner) – ½ bundt persille

Læg burrata-osten på en tallerken. Hæld først couscous og derefter de bagte, marinerede grøntsager henover. Dryp med den resterende marinade og pynt med granatæblekerner og persille. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.