Citronrisotto med asparges og sprød tilapia

Samlet tid 90 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid
60 min. Marineringstid

Denne perfekte og cremede risotto med en syrlig citrusnote passer perfekt til asparges og sprød tilapia.

Ingredienser

2 Portioner
160 g
udbenet tilapiafillet (eller anden hvid fisk)
3 ½ spsk.
olivenolie
1 nip
hvidløgspulver
500 ml
grøntsagsbouillon
250 ml
vand
50 g
løg
125 ml
tør hvidvin (f.eks. Vinho verde)
100 g
arborio-ris (risotto-ris)
Revet citronskal fra en halv citron
1 tsk.
citronsaft
1 spsk.
revet parmesan
50 g
flødeost
250 g
grønne asparges
1 tsk.
smør
Næringsindhold: 2560 kJ  /  611.5 kcal
29,5 g Fedt
22,8 g Protein
53,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

 Skær fisken i 4 mindre stykker. Bland 2 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og ½ spsk. olivenolie sammen og læg fiskestykkerne heri sammen med hvidløgspulveret. Det hele røres godt sammen og stilles på køl i 60 minutter. 

Step 2

Kog bouillon og vand op i en gryde. Skru ned for varmen og lad det simre ved lav temperatur.

Step 3

Hak løget fint. Rens asparges og skær eller knæk det nederste stykke af dem. Skær toppen af dem og skær resten af stilkene i skiver.

Step 4

Opvarm 2 ½ spsk. olivenolie på en pande og steg løget. Tilsæt ris og steg risene, indtil riskornene bliver glasagtige. Tilsæt vin. Så snart vinen begynder at fordampe, tilsæt 1 skefuld af den varme bouillon samt 1 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce. Så snart bouillonen er fordampet, tilsæt endnu en skefuld. Fortsæt dette, indtil al bouillon er brugt. To minutter før retten er færdig, tilsættes de skiveskårne aspargesstilke, revet citronskal, citronsaft, revet parmesan og flødeost. 

Step 5

Opvarm i mellemtiden ½ spsk. olivenolie på en anden pande og steg den marinerede fisk på begge sider. 

Step 6

Opvarm smør i en lille pande og steg aspargestoppene. Tilsæt Kikkoman Ponzu citrus sojasauce efter to minutter og lynsteg det hele.

Step 7

Fordel risottoen i skåle eller på tallerkener og pynt med de stegte aspargestoppe og den stegte fisk.

Opskrifts-ID: 1147

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

 Skær fisken i 4 mindre stykker. Bland 2 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og ½ spsk. olivenolie sammen og læg fiskestykkerne heri sammen med hvidløgspulveret. Det hele røres godt sammen og stilles på køl i 60 minutter. 

Kog bouillon og vand op i en gryde. Skru ned for varmen og lad det simre ved lav temperatur.

Hak løget fint. Rens asparges og skær eller knæk det nederste stykke af dem. Skær toppen af dem og skær resten af stilkene i skiver.

Opvarm 2 ½ spsk. olivenolie på en pande og steg løget. Tilsæt ris og steg risene, indtil riskornene bliver glasagtige. Tilsæt vin. Så snart vinen begynder at fordampe, tilsæt 1 skefuld af den varme bouillon samt 1 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce. Så snart bouillonen er fordampet, tilsæt endnu en skefuld. Fortsæt dette, indtil al bouillon er brugt. To minutter før retten er færdig, tilsættes de skiveskårne aspargesstilke, revet citronskal, citronsaft, revet parmesan og flødeost. 

Opvarm i mellemtiden ½ spsk. olivenolie på en anden pande og steg den marinerede fisk på begge sider. 

Opvarm smør i en lille pande og steg aspargestoppene. Tilsæt Kikkoman Ponzu citrus sojasauce efter to minutter og lynsteg det hele.

Fordel risottoen i skåle eller på tallerkener og pynt med de stegte aspargestoppe og den stegte fisk.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.