Burger med linser og bønner, serveret med halloumi og en røget barbecuesauce med blomme
Burger med linser og bønner, serveret med halloumi og en røget barbecuesauce med blomme

Burger med linser og bønner, serveret med halloumi og en røget barbecuesauce med blomme

Samlet tid120 min.
20 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid
60 min.Hviletid

Denne vegetariske burger med en bøf af bønner og linser, en hjemmelavet barbecuesauce med blomme og hjemmebagt bolle er værd at prøve! Et lækkert og nærende alternativ til traditionelle burgere med kød.

Ingredienser

2 Portioner

Burgerboller:

140 g
hvedemel
5 g
tørgær
1 spsk.
sukker
1 
lille æg
 ½ tsk.
salt
60 ml
vand
20 g
smeltet smør
Sesamfrø
1 
sammenpisket æg (til at pensle bagværket med)

Bøf af linser og bønner:

1 
lille løg
1 
fed hvidløg
40 g
grønne linser
200 g
røde bønner (på dåse)
1 spsk.
tomatpuré
1 tsk.
paprika
 ½ tsk.
spidskommen
25 g
havreflager
1 spsk.
loppefrøskaller (psylliumskaller)
1 spsk.
hakket persille
3 spsk.
olivenolie

Barbecuesauce:

50 ml
vand
50 g
smoked plums*
1 tsk.
eddike
1 tsk.
brun farin
 ½ tsk.
sennep
 ½ tsk.
kanel
 ¼ tsk.
chilipulver
50 g
ketchup
15 ml
brandy

Derudover:

100 g
halloumi-ost
 ½ 
tomat
1 håndfuld
rucolasalat
Næringsindhold:3245 kJ / 775 kcal
22 gFedt
35 gProtein
110 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

140 g hvedemel – 5 g tørgær – 1 spsk. sukker – 1  lille æg –  ½ tsk. salt – 60 ml vand – 20 g smeltet smør – 1  sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – Sesamfrø

Bland mel, gær, sukker, æg, salt og vand sammen i en skål og gå i gang med at ælte dejen. Tilsæt smør og ælt videre, indtil dejen er jævn og blød. Lad dejen hæve. 
Form dejen til 4 boller, pensl dem med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad bollerne hæve et lunt sted til dobbelt størrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i cirka 15 minutter.

Step 2

1  lille løg – 1  fed hvidløg – 40 g grønne linser – 200 g røde bønner (på dåse) – 1 spsk. tomatpuré – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. paprika –  ½ tsk. spidskommen – 25 g havreflager – 1 spsk. loppefrøskaller (psylliumskaller) – 1 spsk. hakket persille

Kog linserne i lidt vand. Skær løget i tern og hak hvidløget fint. Hæld vandet fra linserne og bland dem sammen med bønner, tomatpuré, Kikkoman sojasauce, krydderier, havreflager og loppefrøskaller i en skål. Blend det hele til en lidt grov blanding. Tilsæt den hakkede persille og bland det godt sammen.

Step 3

3 spsk. olivenolie

Form blandingen til bøffer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og bag dem ved 180 °C i cirka 20 minutter.

Step 4

50 ml vand – 50 g smoked plums – 1 tsk. eddike – 1 tsk. brun farin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. sennep –  ½ tsk. kanel –  ¼ tsk. chilipulver – 50 g ketchup – 15 ml brandy

Dæk smoked plums med vand og lad dem simre ved lav varme i cirka 15 minutter, indtil de er møre. Tilsæt de resterende ingredienser og bring det i kog. Blend det hele til en jævn sauce. Hvis saucen er for tyk, tilsættes lidt mere vand.

Step 5

100 g halloumi-ost –  ½  tomat – 1 håndfuld rucolasalat

Skær halloumi-osten i 1 cm tykke skiver og steg dem. Skær bollerne over og smør barbecuesauce på den nederste bolle. Læg bøf, halloumi, tomat og rucola på den nederste bolle og læg låget på. Server den færdige burger med det samme.

Tip:

Du kan erstatte den hjemmelavede barbecuesauce med blomme ved at købe en færdiglavet asiatisk blommesauce og blot røre en teskefuld røget paprikapulver i.

Opskrifts-ID: 1219

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

140 g hvedemel – 5 g tørgær – 1 spsk. sukker – 1 lille æg – ½ tsk. salt – 60 ml vand – 20 g smeltet smør – 1 sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – Sesamfrø

Bland mel, gær, sukker, æg, salt og vand sammen i en skål og gå i gang med at ælte dejen. Tilsæt smør og ælt videre, indtil dejen er jævn og blød. Lad dejen hæve. 
Form dejen til 4 boller, pensl dem med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad bollerne hæve et lunt sted til dobbelt størrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i cirka 15 minutter.

1 lille løg – 1 fed hvidløg – 40 g grønne linser – 200 g røde bønner (på dåse) – 1 spsk. tomatpuré – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 tsk. paprika – ½ tsk. spidskommen – 25 g havreflager – 1 spsk. loppefrøskaller (psylliumskaller) – 1 spsk. hakket persille

Kog linserne i lidt vand. Skær løget i tern og hak hvidløget fint. Hæld vandet fra linserne og bland dem sammen med bønner, tomatpuré, Kikkoman sojasauce, krydderier, havreflager og loppefrøskaller i en skål. Blend det hele til en lidt grov blanding. Tilsæt den hakkede persille og bland det godt sammen.

3 spsk. olivenolie

Form blandingen til bøffer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og bag dem ved 180 °C i cirka 20 minutter.

50 ml vand – 50 g smoked plums – 1 tsk. eddike – 1 tsk. brun farin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. sennep – ½ tsk. kanel – ¼ tsk. chilipulver – 50 g ketchup – 15 ml brandy

Dæk smoked plums med vand og lad dem simre ved lav varme i cirka 15 minutter, indtil de er møre. Tilsæt de resterende ingredienser og bring det i kog. Blend det hele til en jævn sauce. Hvis saucen er for tyk, tilsættes lidt mere vand.

100 g halloumi-ost – ½ tomat – 1 håndfuld rucolasalat

Skær halloumi-osten i 1 cm tykke skiver og steg dem. Skær bollerne over og smør barbecuesauce på den nederste bolle. Læg bøf, halloumi, tomat og rucola på den nederste bolle og læg låget på. Server den færdige burger med det samme.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.