Burger med linser og bønner, serveret med halloumi og en røget barbecuesauce med blomme
Denne vegetariske burger med en bøf af bønner og linser, en hjemmelavet barbecuesauce med blomme og hjemmebagt bolle er værd at prøve! Et lækkert og nærende alternativ til traditionelle burgere med kød.
Ingredienser
Burgerboller:
Bøf af linser og bønner:
Barbecuesauce:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
140 g hvedemel – 5 g tørgær – 1 spsk. sukker – 1 lille æg – ½ tsk. salt – 60 ml vand – 20 g smeltet smør – 1 sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – Sesamfrø
Bland mel, gær, sukker, æg, salt og vand sammen i en skål og gå i gang med at ælte dejen. Tilsæt smør og ælt videre, indtil dejen er jævn og blød. Lad dejen hæve.
Form dejen til 4 boller, pensl dem med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Lad bollerne hæve et lunt sted til dobbelt størrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i cirka 15 minutter.
Step 2
1 lille løg – 1 fed hvidløg – 40 g grønne linser – 200 g røde bønner (på dåse) – 1 spsk. tomatpuré – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 1 tsk. paprika – ½ tsk. spidskommen – 25 g havreflager – 1 spsk. loppefrøskaller (psylliumskaller) – 1 spsk. hakket persille
Kog linserne i lidt vand. Skær løget i tern og hak hvidløget fint. Hæld vandet fra linserne og bland dem sammen med bønner, tomatpuré, Kikkoman sojasauce, krydderier, havreflager og loppefrøskaller i en skål. Blend det hele til en lidt grov blanding. Tilsæt den hakkede persille og bland det godt sammen.
Step 3
3 spsk. olivenolie
Form blandingen til bøffer og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover og bag dem ved 180 °C i cirka 20 minutter.
Step 4
50 ml vand – 50 g smoked plums – 1 tsk. eddike – 1 tsk. brun farin – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. sennep – ½ tsk. kanel – ¼ tsk. chilipulver – 50 g ketchup – 15 ml brandy
Dæk smoked plums med vand og lad dem simre ved lav varme i cirka 15 minutter, indtil de er møre. Tilsæt de resterende ingredienser og bring det i kog. Blend det hele til en jævn sauce. Hvis saucen er for tyk, tilsættes lidt mere vand.
Step 5
100 g halloumi-ost – ½ tomat – 1 håndfuld rucolasalat
Skær halloumi-osten i 1 cm tykke skiver og steg dem. Skær bollerne over og smør barbecuesauce på den nederste bolle. Læg bøf, halloumi, tomat og rucola på den nederste bolle og læg låget på. Server den færdige burger med det samme.
Tip:
Du kan erstatte den hjemmelavede barbecuesauce med blomme ved at købe en færdiglavet asiatisk blommesauce og blot røre en teskefuld røget paprikapulver i.
Opskrifts-ID: 1219
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide