Broccoli- og ostefritter med teriyaki tex-mex salsa

Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Sprøde vegetariske snacks med quinoa, broccoli og ost, som kan spises i mundfuld. Så lækre dyppet i den brændende hotte tex-mex-salsa med et teriyaki-twist.

Ingredienser

2 Portioner

Til teriyaki-salsaen:

250 g
modne tomater
1 
lille rød eller grøn chili peberfrugt
1 
lille rødløg
1 
fed hvidløg
1 tsk.
olivenolie
2 spsk.
sukker
1 ½ tsk.
røget paprikapulver
1 ½ nip
knivspidser spidskommen (spidskommenfrø)

Til broccolifritterne:

50 g
quinoa
1 
broccoli (ca. 300 g)
1 
lille skalotteløg
1 
lille fed hvidløg
2 ½ spsk.
vegetabilsk olie
2 spsk.
kikærtemel
60 g
valsede havregryn (ca. 5-6 spsk.)
50 g
revet ost (ca. 4 spsk.)
2 
små æg
 ¾ tsk.
oregano, gnedet
Frisk malet peber
Næringsindhold: 3031 kJ  /  725 kcal
33,6 g Fedt
32,8 g Protein
69,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Hak tomater, chili, løg og hvidløg fint og svits dem i den opvarmede olie. Drys sukkeret over og lad det karamellisere let. Tilsæt Kikkoman teriyaki-marinade og lad salsaen simre uden låg i 5-10 minutter. Smag salsaen til med spidskommen og røget paprikapulver.

Step 2

Til broccoli-fritterne tilberedes quinoaen efter pakkens anvisninger. Brug en foodprocessor til at hakke broccolien fint. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits broccolien i 1 spsk opvarmet olie, tilsæt skalotteløg og hvidløg, svits det hele i ca. 15 minutter og kom det hele over i en skål. Bland quinoa, kikærtemel, 30 g havreflager og ost i, og lad det køle lidt af.

Step 3

Tilsæt æggene, bland godt og smag broccoli-blandingen til med teriyaki-marinade, oregano og peber. Form broccoli-blandingen til små frikadeller med våde hænder, vend dem i de resterende havreflager, tryk dem godt ind, steg dem i den resterende opvarmede olie i 8-12 minutter på begge sider, til de er gyldenbrune, og servér dem med teriyakisalsaen.

Tip:

  • Hvis det skal gå hurtigere, kan du bare tilsætte lidt teriyaki-marinade til en færdiglavet salsa og servere den sammen med fritterne.
  • Fritterne smager også godt med courgette eller blomkål i stedet for broccoli.

Opskrifts-ID: 1053

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Hak tomater, chili, løg og hvidløg fint og svits dem i den opvarmede olie. Drys sukkeret over og lad det karamellisere let. Tilsæt Kikkoman teriyaki-marinade og lad salsaen simre uden låg i 5-10 minutter. Smag salsaen til med spidskommen og røget paprikapulver.

Til broccoli-fritterne tilberedes quinoaen efter pakkens anvisninger. Brug en foodprocessor til at hakke broccolien fint. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits broccolien i 1 spsk opvarmet olie, tilsæt skalotteløg og hvidløg, svits det hele i ca. 15 minutter og kom det hele over i en skål. Bland quinoa, kikærtemel, 30 g havreflager og ost i, og lad det køle lidt af.

Tilsæt æggene, bland godt og smag broccoli-blandingen til med teriyaki-marinade, oregano og peber. Form broccoli-blandingen til små frikadeller med våde hænder, vend dem i de resterende havreflager, tryk dem godt ind, steg dem i den resterende opvarmede olie i 8-12 minutter på begge sider, til de er gyldenbrune, og servér dem med teriyakisalsaen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.