Braiseret vildt med enebær og rosmarin
Braiseret vildt med enebær og rosmarin

Braiseret vildt med enebær og rosmarin

Samlet tid 16 timer 40 min.
10 min. Arbejdstid
2 timer 30 min. Tilberedningstid
14 timer Marineringstid

Mørt vildsvinekød braiseret i en mørk ølsauce med enebær og rosmarin, serveret med en farverig persillepesto. En perfekt balance mellem kraftige smage og friske urtenoter.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
vildsvinenakke, skåret i 8 portioner
1 spsk.
olie
2 
løg, finthakkede
2 
fed hvidløg, hakkede
5 
vilde svampe, tørrede
1 tsk.
enebær, knuste
1 
kvist frisk rosmarin
250 ml
mørk øl

Persillepesto:

40 g
frisk persille
1 
fed hvidløg
2 spsk.
pinjekerner
3 spsk.
ekstra jomfruolivenolie
Næringsindhold:1.880 kJ / 450 kcal
30 gFedt
35 gProtein
8 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g vildsvinenakke, skåret i 8 portioner – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. olie

Læg kødet i en pose med genluk og mariner det i Kikkoman sojasauce i mindst 3 timer eller op til 14 timer.  Opvarm olien i en mellemstor gryde direkte over moderate flammer. Tilsæt kødet og brun det på alle sider (ca. 3-4 minutter per side). Fjern gryden fra varmen, tag kødet op af gryden, og lad det stå til senere brug.

Step 2

2  løg, finthakkede – 2  fed hvidløg, hakkede – 5  vilde svampe, tørrede – 1 tsk. enebær, knuste – 1  kvist frisk rosmarin – 250 ml mørk øl – 80 ml Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø

Tilsæt de hakkede løg og hvidløg i den samme gryde og steg dem i 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.  Tilsæt svampe, knuste enebær og rosmarinkvisten til gryden. Rør det godt sammen, så smagene frigives. Hæld den mørke øl og Kikkoman teriyaki sauce med sesam i, og lad det simre. Sørg for at skrabe det brune af grydens bund. Læg det brunede kød tilbage i gryden. Læg låg på, og lad det simre i 1,5 – 2 timer under jævn omrøring, indtil kødet er mørt og gennemstegt. Du kan tilsætte lidt mere øl, hvis saucen bliver for tør.

Step 3

40 g frisk persille – 1  fed hvidløg – 2 spsk. pinjekerner – 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg frisk persille, hvidløgsfed, pinjekerner og olivenolie i en morter, og bland det sammen til en glat masse. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og rør det sammen. Server den færdige pesto sammen med det stegte vildsvinekød.

Tip:

Du kan servere denne ret med din foretrukne kulhydrat, såsom brød, ris, byg eller lignende.

Opskrifts-ID: 1459

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g vildsvinenakke, skåret i 8 portioner – 60 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce1 spsk. olie

Læg kødet i en pose med genluk og mariner det i Kikkoman sojasauce i mindst 3 timer eller op til 14 timer.  Opvarm olien i en mellemstor gryde direkte over moderate flammer. Tilsæt kødet og brun det på alle sider (ca. 3-4 minutter per side). Fjern gryden fra varmen, tag kødet op af gryden, og lad det stå til senere brug.

2 løg, finthakkede – 2 fed hvidløg, hakkede – 5 vilde svampe, tørrede – 1 tsk. enebær, knuste – 1 kvist frisk rosmarin – 250 ml mørk øl – 80 ml Kikkoman Teriyaki Sauce med Ristede Sesamfrø

Tilsæt de hakkede løg og hvidløg i den samme gryde og steg dem i 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.  Tilsæt svampe, knuste enebær og rosmarinkvisten til gryden. Rør det godt sammen, så smagene frigives. Hæld den mørke øl og Kikkoman teriyaki sauce med sesam i, og lad det simre. Sørg for at skrabe det brune af grydens bund. Læg det brunede kød tilbage i gryden. Læg låg på, og lad det simre i 1,5 – 2 timer under jævn omrøring, indtil kødet er mørt og gennemstegt. Du kan tilsætte lidt mere øl, hvis saucen bliver for tør.

40 g frisk persille – 1 fed hvidløg – 2 spsk. pinjekerner – 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Læg frisk persille, hvidløgsfed, pinjekerner og olivenolie i en morter, og bland det sammen til en glat masse. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og rør det sammen. Server den færdige pesto sammen med det stegte vildsvinekød.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.