Braiserede oksekæber med kartoffelmos og rosenkål

Samlet tid 150 min.
30 min. Arbejdstid
120 min. Tilberedningstid

Kødet fra oksekæber er en visuel lækkerbisken. Den kraftige røde farve er fint marmoreret, og smagen er intens og fyldig. I kombination med en mos af majroe og kartoffelmos samt rosenkål er det et sandt festmåltid!

Ingredienser

4 Portioner

Oksekæber:

1 
gulerod
100 g
knoldselleri
1 
løg
 ½ 
hvidløg
3 spsk.
rapsolie
1 spsk.
tomatpuré
150 ml
rødvin
350 ml
vand
4 
oksekæber
3 spsk.
rapsolie

Majroe- og kartoffelmos

500 g
voksagtige kartofler
400 g
majroer
100 ml
mælk
80 ml
olivenolie
4 nip
salt
1 nip
sukker

Rosenkål:

300 g
rosenkål
2 spsk.
rapsolie
2 tsk.
honning
2 spsk.
æblesaft
Næringsindhold: 8785.6 kJ  /  2108.9 kcal
128,6 g Fedt
133,9 g Protein
79,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  gulerod – 100 g knoldselleri – 1  løg –  ½  hvidløg – 3 spsk. rapsolie – 1 spsk. tomatpuré – 150 ml rødvin – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce350 ml vand

Vask og tør gulerødder og knoldselleri, og skær dem i valnøddestore stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Steg det hele i rapsolie på en pande, indtil det er gyldenbrunt. Tilsæt tomatpuré og steg hurtigt. Kog panden af med rødvin og kog ind til det halve. Tilsæt Kikkoman sojasauce og vand og lad det simre i 10 minutter. Hæld væsken gennem en si ned i en kande og kassér grøntsagerne.

Step 2

4  oksekæber – 3 spsk. rapsolie

Forvarm både ovn og bradepande (uden låg) til 180 grader over- og undervarme. Vask og tør oksekæberne. Skær forsigtigt sølvskind og fedt af kødet. Gnid oksekæberne med olie og bag dem i ovnen i bradepanden i ca. 10 minutter. Hæld væsken fra trin 1 i bradepanden og lad oksekæberne braisere heri i ca. 90 minutter.

Step 3

500 g voksagtige kartofler – 400 g majroe – 100 ml mælk – 80 ml olivenolie – 4 nip salt – 1 nip sukker

Vask og tør kartofler og majroer. Skær begge dele i store tern, læg dem i engryde og kog dem, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med mælk, olivenolie, salt og sukker. Hvis mosen er for tør, tilsæt da en smule mælk. Dæk til og hold mosen varm.

Step 4

300 g rosenkål – 2 spsk. rapsolie – 2 tsk. honning – 2 spsk. æblesaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Vask og tør rosenkål. Skær stokken ud med en lille kniv og pil de yderste blade af. Steg dem i olie på en pande. Tilsæt honning, æblesaft og Kikkoman sojasauce. Fjern panden fra varmen.

Step 5

Anret oksekæberne med saucen fra bradepanden, kartoffelmos og rosenkål og server

Opskrifts-ID: 1193

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1  gulerod – 100 g knoldselleri – 1  løg –  ½  hvidløg – 3 spsk. rapsolie – 1 spsk. tomatpuré – 150 ml rødvin – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce350 ml vand

Vask og tør gulerødder og knoldselleri, og skær dem i valnøddestore stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Steg det hele i rapsolie på en pande, indtil det er gyldenbrunt. Tilsæt tomatpuré og steg hurtigt. Kog panden af med rødvin og kog ind til det halve. Tilsæt Kikkoman sojasauce og vand og lad det simre i 10 minutter. Hæld væsken gennem en si ned i en kande og kassér grøntsagerne.

4  oksekæber – 3 spsk. rapsolie

Forvarm både ovn og bradepande (uden låg) til 180 grader over- og undervarme. Vask og tør oksekæberne. Skær forsigtigt sølvskind og fedt af kødet. Gnid oksekæberne med olie og bag dem i ovnen i bradepanden i ca. 10 minutter. Hæld væsken fra trin 1 i bradepanden og lad oksekæberne braisere heri i ca. 90 minutter.

500 g voksagtige kartofler – 400 g majroe – 100 ml mælk – 80 ml olivenolie – 4 nip salt – 1 nip sukker

Vask og tør kartofler og majroer. Skær begge dele i store tern, læg dem i engryde og kog dem, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med mælk, olivenolie, salt og sukker. Hvis mosen er for tør, tilsæt da en smule mælk. Dæk til og hold mosen varm.

300 g rosenkål – 2 spsk. rapsolie – 2 tsk. honning – 2 spsk. æblesaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Vask og tør rosenkål. Skær stokken ud med en lille kniv og pil de yderste blade af. Steg dem i olie på en pande. Tilsæt honning, æblesaft og Kikkoman sojasauce. Fjern panden fra varmen.

Anret oksekæberne med saucen fra bradepanden, kartoffelmos og rosenkål og server

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.