Braiserede oksekæber med kartoffelmos og rosenkål
Kødet fra oksekæber er en visuel lækkerbisken. Den kraftige røde farve er fint marmoreret, og smagen er intens og fyldig. I kombination med en mos af majroe og kartoffelmos samt rosenkål er det et sandt festmåltid!
Ingredienser
Oksekæber:
Majroe- og kartoffelmos
Rosenkål:
Fremgangsmåde
Step 1
1 gulerod – 100 g knoldselleri – 1 løg – ½ hvidløg – 3 spsk. rapsolie – 1 spsk. tomatpuré – 150 ml rødvin – 80 ml Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 350 ml vand
Vask og tør gulerødder og knoldselleri, og skær dem i valnøddestore stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Steg det hele i rapsolie på en pande, indtil det er gyldenbrunt. Tilsæt tomatpuré og steg hurtigt. Kog panden af med rødvin og kog ind til det halve. Tilsæt Kikkoman sojasauce og vand og lad det simre i 10 minutter. Hæld væsken gennem en si ned i en kande og kassér grøntsagerne.
Step 2
4 oksekæber – 3 spsk. rapsolie
Forvarm både ovn og bradepande (uden låg) til 180 grader over- og undervarme. Vask og tør oksekæberne. Skær forsigtigt sølvskind og fedt af kødet. Gnid oksekæberne med olie og bag dem i ovnen i bradepanden i ca. 10 minutter. Hæld væsken fra trin 1 i bradepanden og lad oksekæberne braisere heri i ca. 90 minutter.
Step 3
500 g voksagtige kartofler – 400 g majroe – 100 ml mælk – 80 ml olivenolie – 4 nip salt – 1 nip sukker
Vask og tør kartofler og majroer. Skær begge dele i store tern, læg dem i engryde og kog dem, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem sammen med mælk, olivenolie, salt og sukker. Hvis mosen er for tør, tilsæt da en smule mælk. Dæk til og hold mosen varm.
Step 4
300 g rosenkål – 2 spsk. rapsolie – 2 tsk. honning – 2 spsk. æblesaft – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Vask og tør rosenkål. Skær stokken ud med en lille kniv og pil de yderste blade af. Steg dem i olie på en pande. Tilsæt honning, æblesaft og Kikkoman sojasauce. Fjern panden fra varmen.
Step 5
Anret oksekæberne med saucen fra bradepanden, kartoffelmos og rosenkål og server
Opskrifts-ID: 1193
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide