Bentoboks med Teriyaki-kylling og grøntsager
Bentoboks med Teriyaki-kylling og grøntsager

Bentoboks med Teriyaki-kylling og grøntsager

Samlet tid30 min.
10 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Ingredienser

1 Portioner
1 
lille aubergine
Timianblade
2 spsk.
olivenolie
1 
lille økologisk lime
1 tsk.
honning
Friskkværnet peber
50 g
pasta (fx pastarør)
100 g
kyllingebrystfilet
60 g
cherrytomater
 ½ 
avocado
1 tsk.
hakkede pekannødder
Næringsindhold:2994 kJ / 715 kcal
35,6 gFedt
40,1 gProtein
59,6 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær auberginen i ca. 2x2 cm store tern. Skyl timianen, og rør bladene sammen med 2 spsk. sojasauce og 1 tsk. olie. Vend aubergineternene i blandingen, læg dem i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.

Step 2

Dressing: Skyl limen under meget varmt vand, dup den tør, og riv noget af skallen. Skær limen i halve og pres den. Rør en dressing af resten af sojasaucen, ½ spsk. Teriyaki sauce, honning, 1-2 spsk. limesaft og lidt revet lime, og krydr med peber. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og vend den i 1 spsk. af dressingen.

Step 3

Skyl kyllingebrystfileterne, dup dem tørre, og skær dem i 2x2 cm store tern. Vend kødet i resten af Teriyaki saucen. Varm resten af olien op på en pande, og steg kødet i ca. 8-10 minutter.

Step 4

Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skær avokadokødet i mindre stykker, og dryp stykkerne med limesaft, så de ikke bliver brune. Hæld resten af dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med hakkede pekannødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Opskrifts-ID: 660

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl auberginen, skær enderne fra, og skær auberginen i ca. 2x2 cm store tern. Skyl timianen, og rør bladene sammen med 2 spsk. sojasauce og 1 tsk. olie. Vend aubergineternene i blandingen, læg dem i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.

Dressing: Skyl limen under meget varmt vand, dup den tør, og riv noget af skallen. Skær limen i halve og pres den. Rør en dressing af resten af sojasaucen, ½ spsk. Teriyaki sauce, honning, 1-2 spsk. limesaft og lidt revet lime, og krydr med peber. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og vend den i 1 spsk. af dressingen.

Skyl kyllingebrystfileterne, dup dem tørre, og skær dem i 2x2 cm store tern. Vend kødet i resten af Teriyaki saucen. Varm resten af olien op på en pande, og steg kødet i ca. 8-10 minutter.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skær avokadokødet i mindre stykker, og dryp stykkerne med limesaft, så de ikke bliver brune. Hæld resten af dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med hakkede pekannødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.