![Bentoboks med quinoa og grøntsager](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/1/a/csm_659-recipe-page-bentoboks-med-quinoa-og-grontsager_mobile_8660e363a8.webp)
![Bentoboks med quinoa og grøntsager](https://www.kikkoman.dk/fileadmin/_processed_/c/0/csm_659-recipe-page-bentoboks-med-quinoa-og-grontsager_desktop_ba4f90e7cf.webp)
Bentoboks med quinoa og grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Skyl græskarret, skær det i mundrette stykker, og vend dem i sesamolie, 1 tsk. olivenolie og 2 spsk. Ponzu citrus sojasauce. Kom græskarstykkerne i et lille ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Step 2
I mellemtiden: Kog quinoaen (ca. 15 minutter) og ærterne (ca. 5-7 minutter) i kogende vand. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Bland persillen og 2 tsk. sojasauce sammen med quinoaen og ærterne.
Step 3
Lav et hårdkogt æg, pil det, og skær det i kvarte. Skær radicchioen i fine strimler, som skylles og rystes tørre. Dressing: Bland resten af sojasaucen sammen med 1-2 spsk. Ponzu citrus sojasauce, harissapasta og resten af olivenolien, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med.
Step 4
Skyl ananaskirsebærrene, og dup dem tørre. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med ananaskirsebær og græskarkerner, hæld sojasauce i en lille beholder og læg den ved, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.
Opskrifts-ID: 659
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide