Lav dine egne sushi-kager – nemt og hurtigt
22. August 2023
Kageforme i stedet for sushimåtter: Sådan lykkes alle dine sushi-kager
Grundingrediensen i enhver sushi-kage er naturligvis sushiris. Risen kombineres med forskellige lækre råvarer som topping eller fyld. Hvad enten det er rejer, shiitakesvampe, roastbeef, avokado, agurk eller edamamebønner – du vælger selv efter smag og behag. Alt er tilladt, og der er mange variationsmuligheder. Så slip kreativiteten løs, og prøv også at kombinere de råvarer, du allerede har i huset. Som pynt er sesam eller karse i øvrigt altid perfekt. Og selvfølgelig er naturligt brygget sojasauce fra Kikkoman et uundværligt must til at runde smagen af. Sojasaucen giver sushi-kagerne deres unikke umami, en helt særlig rund og fyldig smag. Det bedste er, at der ikke skal håndteres med sushimåtter el.lign., for ingredienserne lægges ganske enkelt lagvis i en kageform. Og hvis formen fores med husholdningsfilm, er det ingen sag at vende indholdet ud.
Hjemmelavet sushiris: tips og gode råd til tilberedning
Jo bedre risen er, desto bedre bliver dine sushi-kager. Sushiris med den rigtige konsistens er nemlig et vigtigt grundlag i sushi-kager. Tommelfingerreglen er, at der skal bruges ca. syv kopper kogt ris til en springform med en diameter på ca. 20 cm. Den mest velegnede ristype er japanske rundkornede ris, da de er lidt mere klistrede i konsistensen og derfor holder perfekt sammen på sushi-kagerne. Hvis du ikke har japanske rundkornris i huset, kan du bruge risottoris i stedet for. Risen skal helst koges i en riskoger, men hvis du ikke har en sådan til rådighed, kan risen også koges i en almindelig gryde. Vi har lavet en video med nogle tips til, hvordan sushirisen bliver mest vellykket.
Kunstfærdig sushi-lagkage: næsten for flot til at skære ud
Denne sushi-lagkage består af en udsøgt blanding af råvarer. Smagsmæssigt harmonerer de forskellige råvarer fremragende fantastisk, og udseendet taler for sig selv! Selvom sushi-lagkagen ligner et kunstværk, er det faktisk ingen kunst at lave den. Rejer, kaviar og wasabipasta minder om de klassiske sushivarianter – maki, nigiri & co. Her kombineres de med sukkerærter, avokado og shiitakesvampe til en flot pyntet sushi-lagkage, der fremstår mindst lige så indbydende som en almindelig lagkage. Og som prikken over i’et serveres der selvfølgelig naturligt brygget sojasauce fra Kikkoman som dip.
Sushi-lagkage med roastbeef og avokado: klar til fotografering på kun 25 minutter
I stedet for den runde springform laves denne sushi-lagkage i en brødform. Mør roastbeef, næringsholdig avokado og frisklavet røræg lægges ganske enkelt i lag med den kogte sushiris, og til sidst pyntes kagen med små daddeltomater. Det er nemt og lykkes hver gang, selv for børn – og indholdet vil de også sætte pris på. Som smagsmæssig prik over i’et glaseres kagen med Kikkomans Teriyaki BBQ-sauce med honning, der harmonerer fantastisk med roastbeefen. Og selvfølgelig er en lille skål Kikkoman naturligt brygget sojasauce et must som dip.
Vegetariske sushi-muffins: mangfoldighed på bordet
Denne sushi-kageopskrift fra Kikkoman giver fem forskellige muffinvarianter. Fælles for dem alle er, at de er vegetariske. Udsøgte råvarer som fx agurk, radiser, peberfrugter, røde linser, edamamebønner eller shiitakesvampe, avokado og sherrytomater gør de små sushi-kager store i smagen. Grøntsagerne kombineres med sushiris og naturligt brygget sojasauce fra Kikkoman, der er uundværlig til krydring eller som dip til de lækre sushi-muffins. Bortset fra det skal du blot bruge et par muffinforme – i silikone eller papir. Og selvfølgelig kan ingredienserne varieres efter smag og behag!