Kulinarisk verdensturné - Tex-Mex inspireret mad

22. august 2023

Alle, der nogensinde har besøgt Texas, ved, at texanere er vilde med deres Tex-Mex-mad! Det, der oprindeligt var en betegnelse for den jernbane, der kørte mellem Texas og Mexico, udviklede sig hurtigt til et kulinarisk koncept – netop fordi mange af texanernes madlavningsmetoder var inspireret af det mexicanske køkken. Med tiden har dette udviklet sig til at være sin helt egen madkultur - fusionsmad, som nu findes i mange kulturelle variationer over hele verden.

Men hvad er egentlig typisk for Tex-Mex-køkkenet, og hvordan adskiller det sig grundlæggende fra det mexicanske køkken? Lad os sammen tage et kig bag kulisserne. Noget særligt bemærkelsesværdigt er, at der findes mange mexicanske restauranter, der tilbyder Tex-Mex-mad – selv i USA! Dette vidner om, hvor meget grænserne er blevet udvisket med tiden. Desuden har Tex-Mex udviklet sig til en populær og alsidig madlavningsstil, der både kan byde på ganske simple retter eller trylles til komplicerede madkreationer.

Hvad forbinder du med begrebet Tex-Mex? Hvis dine tanker straks falder på nachos, enchiladas eller quesadillas, så er du helt på rette spor! Tex-Mex-køkkenet adskiller sig dog væsentligt fra det mexicanske køkken på dets udvalg af ingredienserne. I Tex-Mex-mad er sukkermajs og gul ost eksempelvis særligt populære, hvorimod de i Mexico benytter sig af små majskolber og hvid ost. Oksekød er klart mest udbredt i Tex-Mex-køkkenet, hvorimod kylling indtager en førsteplads i Mexico. Mange retter har samme navn, men består af forskellige ingredienser. Dette er blandt andet påvirket af den europæiske kolonisering og de nye bosættere, der flyttede til Texas for over 200 år siden og bragte milde, europæiske retter med sig. Det mexicanske køkken, som er flere tusinde år gammelt, er langt mere krydret og ikke for sarte sjæle. Det er i øvrigt også blevet påvirket af forskellige kulturer fra hele verdenSpændende, ikke sandt?

Hvis du elsker Tex-Mex-mad lige så meget, som vi gør, bør du helt sikkert prøve vores nye opskrifter!

Vi har ladet os inspirere til at finde på ideer, der kombinerer Tex-Mex med ingredienser, som nemt kan findes her hos os. Desuden er det hele hurtigt og nemt at tilberede, hvilket gør det til de perfekte hapsere og fingermad til din næste fest.

Uanset om det er med vores ponzu, teriyaki, kimchi eller vores klassiske sojasauce – vi viser dig, hvordan du nemt kan give dine Tex-Mex-retter et ekstra kick med vores saucer. Rigtig god fornøjelse!

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.