Teriyakitærte med oksekød og kartoffelmos
Teriyakitærte med oksekød og kartoffelmos

Teriyakitærte med oksekød og kartoffelmos

Samlet tid 50 min.
10 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Hvem siger, man ikke kan få det hele? Vores teriyakitærte med oksekød, kartoffelmos og sund spinat kan næsten det hele og er et lækkert indslag på bordet.  

Ingredienser

2 Portioner
150 g
oksekødsfilet
2 nip
salt
1 nip
peber
1 spsk.
olie
120 g
spinat (tilberedt)
80 g
kartofler
1 
lille fed hvidløg
1 spsk.
piskefløde
1 tsk.
sennep
135 g
færdigudrullet butterdej
1 
æg
Næringsindhold: 2280.36 kJ  /  545.02 kcal
31,3 g Fedt
27,8 g Protein
37,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g oksekødsfilet – 1 nip salt – 1 nip peber – 1 spsk. olie – 60 ml Kikkoman Teriyaki Marinade

Tag oksekødsfileten ud af køleskabet, så den kan få stuetemperatur.
 
Del fileten i to. 
 
Krydr med salt og peber og steg kødet på en pande i lidt olivenolie, indtil det er brunet på alle sider. Fjern kødet fra panden, pak det ind i alufolie og lad det hvile. 
 
Hæld Kikkoman teriyaki marinade på den pande, hvor kødet blev brunet. Varm marinaden op ved høj varme, indtil den tykner. 
 
Tag kødet ud af alufolien, læg det ned i saucen og lad det køle ned. 
 
Brug den resterende sauce til servering til sidst.

Step 2

80 g kartofler – 1  lille fed hvidløg – 1 spsk. piskefløde – 1 tsk. sennep – 1 nip salt

Kog og pil kartoflerne. Hæld de pillede kartofler i en skål og tilsæt hvidløg, fløde, sennep og salt. Purer det hele, indtil blandingen er jævn.

Step 3

135 g færdigudrullet butterdej – 120 g spinat (tilberedt)

Forvarm ovnen til 180 °C.
Skær dejpladen over i to (halvdelen til bunden skal være lidt mindre end den til toppen). Brug en gaffel til at prikke huller i den mindre del. 
 
Læg bunden (den lille halvdel) på et stykke bagepapir. 
 
Fordel kartoffelmosen fra step 2 på bunden, men undgå at smøre fyldet helt ud til kanten (ca. 1 cm) hele vejen rundt. 
 
Læg kødet fra step 1 oven på kartoffelmosen, og læg den tilberedte spinat omkring kødet. 

Step 4

Tærten fra step 3 – 1  æg

Dæk tærten med den lidt større dej-halvdel og brug en gaffel til at trykke de to halvdele sammen langs kanterne. Lav tre slidser oven på topstykket. 
Pisk ægget og pensl det ud over dejen. 
 
Bag tærten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter. 
Server tærten med den resterende sauce fra step 1 – enten direkte på tallerkenen eller i en lille skål som dip. 

Tip:

Sørg for, at oksekødet har opnået stuetemperatur, før det tilberedes. 
Vær forsigtig med teriyakisaucen fra step 1, da den nemt kan brænde på. 
Du kan anvende kikærter som et lækkert alternativ til kartofler, hvis du foretrækker det.

Opskrifts-ID: 1291

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g oksekødsfilet – 1 nip salt – 1 nip peber – 1 spsk. olie – 60 ml Kikkoman Teriyaki Marinade

Tag oksekødsfileten ud af køleskabet, så den kan få stuetemperatur.
 
Del fileten i to. 
 
Krydr med salt og peber og steg kødet på en pande i lidt olivenolie, indtil det er brunet på alle sider. Fjern kødet fra panden, pak det ind i alufolie og lad det hvile. 
 
Hæld Kikkoman teriyaki marinade på den pande, hvor kødet blev brunet. Varm marinaden op ved høj varme, indtil den tykner. 
 
Tag kødet ud af alufolien, læg det ned i saucen og lad det køle ned. 
 
Brug den resterende sauce til servering til sidst.

80 g kartofler – 1 lille fed hvidløg – 1 spsk. piskefløde – 1 tsk. sennep – 1 nip salt

Kog og pil kartoflerne. Hæld de pillede kartofler i en skål og tilsæt hvidløg, fløde, sennep og salt. Purer det hele, indtil blandingen er jævn.

135 g færdigudrullet butterdej – 120 g spinat (tilberedt)

Forvarm ovnen til 180 °C.
Skær dejpladen over i to (halvdelen til bunden skal være lidt mindre end den til toppen). Brug en gaffel til at prikke huller i den mindre del. 
 
Læg bunden (den lille halvdel) på et stykke bagepapir. 
 
Fordel kartoffelmosen fra step 2 på bunden, men undgå at smøre fyldet helt ud til kanten (ca. 1 cm) hele vejen rundt. 
 
Læg kødet fra step 1 oven på kartoffelmosen, og læg den tilberedte spinat omkring kødet. 

Tærten fra step 3 – 1 æg

Dæk tærten med den lidt større dej-halvdel og brug en gaffel til at trykke de to halvdele sammen langs kanterne. Lav tre slidser oven på topstykket. 
Pisk ægget og pensl det ud over dejen. 
 
Bag tærten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter. 
Server tærten med den resterende sauce fra step 1 – enten direkte på tallerkenen eller i en lille skål som dip. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.