Sur-sød tomatsauce
Sur-sød tomatsauce

Sur-sød tomatsauce

Samlet tid110 min.
20 min.Arbejdstid
90 min.Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
500 g
tomater (fx aromatiske blommetomater)
1 stk.
stor gul tomat
 ½ stk.
salatløg
3 
fed hvidløg
 ½ tsk.
TABASCO® Pepper Sauce
1 spsk.
æbleeddike
3 tsk.
honning
 ½ spsk.
tørret basilikum
2 tsk.
friskkværnet sort peber
Næringsindhold:170 kJ / 40 kcal
0,4 gFedt
1,3 gProtein
7,7 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Rengør grøntsagerne, fjern stilke. Skær de røde tomater i kvarte og steg dem i ca. 30 minutter indtil de er bløde og vandet er fordampet. Hæld tomatsaucen gennem en si.

Step 2

Skold den gule tomat og pil skrællen af, skær den i små tern. Hak hvidløg og løg meget fint og tilsæt dette til tomatsaucen sammen med tern af gul tomat. Kog tomatsaucen ved svag varme og omrør jævnligt. Tilsæt krydderierne og de øvrige ingredienser og kog yderligere 2-3 minutter. Saucen kan evt. blendes.

Step 3

Hæld saucen i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Saucen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad saucen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Step 4

Brug saucen som den perfekte base for saucer til ris- eller nudelretter.

Tip:

Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.

Opskrifts-ID: 470

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Rengør grøntsagerne, fjern stilke. Skær de røde tomater i kvarte og steg dem i ca. 30 minutter indtil de er bløde og vandet er fordampet. Hæld tomatsaucen gennem en si.

Skold den gule tomat og pil skrællen af, skær den i små tern. Hak hvidløg og løg meget fint og tilsæt dette til tomatsaucen sammen med tern af gul tomat. Kog tomatsaucen ved svag varme og omrør jævnligt. Tilsæt krydderierne og de øvrige ingredienser og kog yderligere 2-3 minutter. Saucen kan evt. blendes.

Hæld saucen i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Saucen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad saucen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Brug saucen som den perfekte base for saucer til ris- eller nudelretter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.