

Linsesalat med dadler og citrusdressing
Marokkansk-inspireret salat med sorte linser, grøntsager, søde dadler og aromatiske urter – let, men tilfredsstillende. En citrusdressing med Kikkoman ponzu sojasauce fuldender retten; perfekt som forret eller tilbehør med protein, tekstur og smag.
Ingredienser
Salat:
Dressing:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1

80 g gulerod – 50 g agurk – 50 g bladselleri – 40 g rødløg – 150 g kogte sorte linser – 2 spsk. olivenolie med chili – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 spsk. friskpresset appelsinsaft – ½ tsk. friskrevet appelsinskal – 1 ½ tsk. ahornsirup – 1 lille fed hvidløg, finthakket – 1 nip kanel – 1 nip stødt spidskommen – 1 nip friskmalet rød peber
Skræl guleroden og skær den i tynde bånd. Skær agurk og bladselleri i skiver, og skær løget i tynde skiver. Bland grøntsagerne med linserne. Bland olivenolie med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, appelsinsaft og appelsinskal, ahornsirup, hvidløg, kanel, spidskommen og rød peber i en separat skål, og rør det sammen til en dressing.
Step 2

15 g mandler – 30 g tørrede dadler – ½ spsk. hakket koriander – ½ spsk. hakket mynte – 1 ½ spsk. granatæblekerner
Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem derefter. Skær dadlerne i skiver, og læg dem i salaten sammen med hakket koriander og mynte. Hæld dressingen fra step 1 over og bland det hele godt sammen. Drys med hakkede mandler og granatæblekerner.
Tip
Du kan hælde dressingen over salaten 20 minutter inden servering, så den kan trække smag. Du kan erstatte de sorte linser med grønne eller røde linser for et nyt twist til retten.
Opskrifts-ID: 1582
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide