Linsesalat med dadler og citrusdressing
Linsesalat med dadler og citrusdressing

Linsesalat med dadler og citrusdressing

Samlet tid 15 min.
15 min. Arbejdstid

Marokkansk-inspireret salat med sorte linser, grøntsager, søde dadler og aromatiske urter – let, men tilfredsstillende. En citrusdressing med Kikkoman ponzu sojasauce fuldender retten; perfekt som forret eller tilbehør med protein, tekstur og smag.

Ingredienser

2 Portioner

Salat:

80 g
gulerod
50 g
frisk agurk
50 g
bladselleri
40 g
rødløg
150 g
kogte sorte linser

Dressing:

2 spsk.
olivenolie med chili
1 spsk.
friskpresset appelsinsaft
 ½ tsk.
friskrevet appelsinska
1 ½ tsk.
ahornsirup
1 
lille fed hvidløg, finthakket
1 nip
kanel
1 nip
stødt spidskommen
1 nip
friskmalet rød peber

Derudover:

15 g
mandler
30 g
tørrede dadler
 ½ spsk.
hakket koriander
 ½ spsk.
hakket mynte
1 ½ spsk.
granatæblekerner
Næringsindhold:1.377 kJ / 329 kcal
15 gFedt
10 gProtein
38 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

80 g gulerod – 50 g agurk – 50 g bladselleri – 40 g rødløg – 150 g kogte sorte linser – 2 spsk. olivenolie med chili – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. friskpresset appelsinsaft –  ½ tsk. friskrevet appelsinskal – 1 ½ tsk. ahornsirup – 1  lille fed hvidløg, finthakket – 1 nip kanel – 1 nip stødt spidskommen – 1 nip friskmalet rød peber

Skræl guleroden og skær den i tynde bånd. Skær agurk og bladselleri i skiver, og skær løget i tynde skiver. Bland grøntsagerne med linserne. Bland olivenolie med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, appelsinsaft og appelsinskal, ahornsirup, hvidløg, kanel, spidskommen og rød peber i en separat skål, og rør det sammen til en dressing.

Step 2

15 g mandler – 30 g tørrede dadler –  ½ spsk. hakket koriander –  ½ spsk. hakket mynte – 1 ½ spsk. granatæblekerner

Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem derefter. Skær dadlerne i skiver, og læg dem i salaten sammen med hakket koriander og mynte. Hæld dressingen fra step 1 over og bland det hele godt sammen. Drys med hakkede mandler og granatæblekerner.

Tip

Du kan hælde dressingen over salaten 20 minutter inden servering, så den kan trække smag. Du kan erstatte de sorte linser med grønne eller røde linser for et nyt twist til retten.

Opskrifts-ID: 1582

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

80 g gulerod – 50 g agurk – 50 g bladselleri – 40 g rødløg – 150 g kogte sorte linser – 2 spsk. olivenolie med chili – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 spsk. friskpresset appelsinsaft – ½ tsk. friskrevet appelsinskal – 1 ½ tsk. ahornsirup – 1 lille fed hvidløg, finthakket – 1 nip kanel – 1 nip stødt spidskommen – 1 nip friskmalet rød peber

Skræl guleroden og skær den i tynde bånd. Skær agurk og bladselleri i skiver, og skær løget i tynde skiver. Bland grøntsagerne med linserne. Bland olivenolie med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, appelsinsaft og appelsinskal, ahornsirup, hvidløg, kanel, spidskommen og rød peber i en separat skål, og rør det sammen til en dressing.

15 g mandler – 30 g tørrede dadler – ½ spsk. hakket koriander – ½ spsk. hakket mynte – 1 ½ spsk. granatæblekerner

Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af. Hak dem derefter. Skær dadlerne i skiver, og læg dem i salaten sammen med hakket koriander og mynte. Hæld dressingen fra step 1 over og bland det hele godt sammen. Drys med hakkede mandler og granatæblekerner.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.