

Salat med squash, bønner og aubergine
Denne salat med squash, azukibønner og halloumi er perfekt som frokost, sund snack på kontoret eller til havefester. Den serveres med en lun aubergine-vinaigrette med Kikkoman ponzu citrus sojasauce; frisk, tilfredsstillende og nem at tilberede.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1

1 gul squash – 1 grøn squash – 150 g azuki beans (tinned) – 1 spsk. Kikkoman sauce for poke bowl baseret på sojasauce og sesamolie – 1 lime
Skær squashene over på langs og derpå i skiver eller strimler. Mariner azukibønnerne i Kikkoman poke sauce. Skær limefrugten i 8 både.
Step 2

½ lille aubergine – 1 lille skalotteløg – 1 lille fed hvidløg – 2 spsk. olivenolie – 2 spsk. let balsamicoeddike – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 2 spsk. hørfrøolie – Friskmalet peber
Skær aubergine og skalotteløg i små tern og hak hvidløget. Varm 1 spsk. olivenolie og steg aubergine, skalotteløg og hvidløg, indtil de er gyldenbrune. Kog panden af med eddike og Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Rør hørfrøolie i og smag til med peber.
Step 3

125 g halloumi – 1 lille bundt persille – Chiliflager, efter smag og behag – Limebåde fra step 1
Skær halloumi i skiver på ca. 1 cm tykkelse og steg dem på en slip-let-pande i den resterende olie i ca. 4 minutter på hver side, indtil osten er gyldenbrun. Skyl persille, dyp den tør, og pluk bladene fra stilkene. Læg squash-skiverne i skåle, pynt med bønnerne, og dryp den lunkne dressing henover. Anret halloumi, persille og limebåde ovenpå, og server retten med det samme, da halloumien er bedst, mens den er varm. Drys med chiliflager, hvis det ønskes.
Tip
Du kan bruge andre bælgfrugter såsom linser, edamamebønner, kikærter eller andre bønner i stedet for azukibønner.
Opskrifts-ID: 1585
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide