Limelaks med appelsin- og agurkesalat

Samlet tid 60 min.
30 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
laksefileter (à ca. 150 g)
1 
stilk citrongræs
saft af 1 lime
1 tsk.
planteolie

Til salaten:

2 
appelsiner
1 
agurk
1 bundt
brøndkarse
4 spsk.
planteolie
2 spsk.
riseddike
friskkværnet peber
sukker
Næringsindhold: 2254 kJ  /  538 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Rør en marinade sammen af Tamari glutenfri sojasauce, den let knuste stilk citrongræs, limesaft og olie. Skyl laksefileterne, og dup dem tørre. Pensel fileterne med marinaden, dæk dem til, og stil dem på køl i ca. 30 minutter.

Step 2

Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet mellem hinderne ud i fine fileter. Skræl agurken, og skær den i stimler på langs med en kartoffelskræller. Skyl og rens brøndkarsen, og nip bladene af. Rør olie, eddike og sojasauce sammen, og smag til med peber og sukker.

Step 3

Svits laksefileterne på begge sider i en slip let-pande, tilsæt resten af marinaden, og lad fileterne stege videre i ca. 5-10 minutter, idet de vendes af og til. Anret salatingredienserne på en tallerken, og dryp med dressingen. Anret laksen på salaten før servering.

Tip:

Lad ikke laksefileterne trække i marinaden i mere end 30 minutter, da citrussaften ellers vil kunne gøre laksekødet hårdt og hvidt, som om det var kogt. Forvis dig om, at panden er rigtig varm, før du lægger laksen på panden. Ellers vil fiskefileterne hænge fast i bunden af panden og gå i stykker, når du forsøger at vende dem.

Opskrifts-ID: 151

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Rør en marinade sammen af Tamari glutenfri sojasauce, den let knuste stilk citrongræs, limesaft og olie. Skyl laksefileterne, og dup dem tørre. Pensel fileterne med marinaden, dæk dem til, og stil dem på køl i ca. 30 minutter.

Skræl appelsinerne, og skær frugtkødet mellem hinderne ud i fine fileter. Skræl agurken, og skær den i stimler på langs med en kartoffelskræller. Skyl og rens brøndkarsen, og nip bladene af. Rør olie, eddike og sojasauce sammen, og smag til med peber og sukker.

Svits laksefileterne på begge sider i en slip let-pande, tilsæt resten af marinaden, og lad fileterne stege videre i ca. 5-10 minutter, idet de vendes af og til. Anret salatingredienserne på en tallerken, og dryp med dressingen. Anret laksen på salaten før servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.