Kylling marineret i røget whisky

Samlet tid 180 min.
15 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid
120 min. Marineringstid

Indfang Highland-ånden med saftig kylling marineret i røget whisky. Retten forfines med Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, som både tilføjer sødme og giver den en krydret harmoni. Dette kaledoniske kulinariske eventyr rundes af med frisk hvidløg og en smagfuld sennep.

Ingredienser

2 Portioner
3 
fed hvidløg
3 spsk.
sennep
 ½ spsk.
honning (eller brun farin)
4 spsk.
whisky
1 nip
peber
400 g
kyllingelår

Pynt (valgfrit):

1 
kvist frisk rosmarin
1 
citron
1 
knold hvidløg
Næringsindhold: 2692 kJ  /  644 kcal
41 g Fedt
42 g Protein
28 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

3  fed hvidløg – 3 spsk. sennep – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning ½ spsk. honning (eller brun farin) – 4 spsk. whisky – 1 nip peber

Pres hvidløg og tilsæt sennep, Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, honning (eller brun farin), whisky og peber. Bland det hele godt sammen.

Step 2

400 g kyllingelår

Vend kyllingelårene i marinaden og stil dem på køl i minimum 2 timer.

Step 3

1  kvist frisk rosmarin – 1  citron – 1  knold hvidløg

Bag kyllingelårene i en ovn (35-45 minutter ved 180 °C) eller grill dem (ca. 30 minutter på en forvarmet rist).

Du kan forfine retten ved at pynte med en kvist af frisk rosmarin, grillede citronbåde og ristede halve hvidløg.

Tip:

Retten smager godt sammen med ris, brød eller grillet baguette.

Opskrifts-ID: 1229

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

3  fed hvidløg – 3 spsk. sennep – 4 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med Honning ½ spsk. honning (eller brun farin) – 4 spsk. whisky – 1 nip peber

Pres hvidløg og tilsæt sennep, Kikkoman teriyaki BBQ-sauce med honning, honning (eller brun farin), whisky og peber. Bland det hele godt sammen.

400 g kyllingelår

Vend kyllingelårene i marinaden og stil dem på køl i minimum 2 timer.

1  kvist frisk rosmarin – 1  citron – 1  knold hvidløg

Bag kyllingelårene i en ovn (35-45 minutter ved 180 °C) eller grill dem (ca. 30 minutter på en forvarmet rist).

Du kan forfine retten ved at pynte med en kvist af frisk rosmarin, grillede citronbåde og ristede halve hvidløg.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.