Græsk-inspireret gyros med svinekød
Denne velsmagende, varme ret er inspireret af smagen af Grækenland og kombinerer perlebyg, stegt gyros-svinekød, løg, tomater og peberfrugter, toppet med smuldret feta og oliven.
Fremgangsmåde
Step 1
Tilbered perlebyggen efter anvisningerne på pakken. Skær løget i fine ringe, og hak hvidløget fint. Skær tomaterne i halve. Skær peberfrugt i strimler.
Step 2
Steg løg, hvidløg, tomater og peberfrugt i 1 tsk. opvarmet sesamolie i 5-8 minutter, og krydr med teriyaki marinade, stødt peber og oregano.
Step 3
Steg gyros-svinekødet i den resterende opvarmede sesamolie i ca. 5 minutter. Smuldr fetaen.
Step 4
Anret perlebyg, grøntsager og det stegte svinekød i skåle, drys med fetaen, pynt med oliven og server.
Tip
Hvis du ikke kan få færdigkøbt krydret gyros, kan du blot skære nogle skiver svinefilet i tynde strimler og blande dem med en gyros-krydderiblanding. Eller bland med teriyaki marinade og lidt oregano i stedet.
Dryp med olie med ristet hvidløg.
Opskrifts-ID: 1045
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide