Fransk bagværk med linser

Samlet tid 40 min.
15 min. Arbejdstid
25 min. Tilberedningstid

Denne lækre ret kombinerer fransk butterdej med aromatisk fyld af grønne og røde linser og soltørrede tomater. En mild ret fyldt med smag, der er perfekt som en snack eller som et let måltid. En smule chili giver retten et let krydret islæt.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
kogte, grønne linser
50 g
kogte, røde linser
40 g
soltørrede tomater i olie
 ½ 
lille løg
1 spsk.
rapsolie
 ½ tsk.
tørret merian
1 spsk.
hakket persille
 ½ spsk.
hakket chili
1 nip
groftmalet peber
150 g
fransk butterdej
1 
sammenpisket æg (til at pensle bagværket med)
1 tsk.
sesamfrø

Sauce:

1 tsk.
riseddike
1 tsk.
agavesirup
1 spsk.
Ketchup
1 tsk.
hakket persille
Næringsindhold: 2301 kJ  /  550 kcal
33 g Fedt
15 g Protein
64 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. riseddike – 1 tsk. agavesirup – 1 spsk. Ketchup – 1 tsk. hakket persille

Bland alle ingredienserne sammen og lad saucen stå og trække, mens resten af retten forberedes.

Step 2

100 g kogte, grønne linser – 50 g kogte, røde linser – 40 g soltørrede tomater i olie –  ½  lille løg – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt ½ tsk. tørret merian – 1 spsk. hakket persille –  ½ spsk. hakket chili – 1 nip groftmalet peber

Opvarm ovnen til 200°C. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Skær løg i små tern og svits dem i olie. Bland dem med de kogte grønne og røde linser, soltørrede tomater, chili, sojasauce og krydderier.

Step 3

150 g fransk butterdej – 1  sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – 1 tsk. sesamfrø

Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Fordel fyldet jævnt på dejen. Rul dejen sammen langs den lange side til en rulle. Pensl toppen med det sammenpiskede æg og drys med sesamfrø. Rids dejen let flere steder.

Step 4

Stil bagepladen i den forvarmede ovn og bag retten i 20-25 minutter, indtil butterdejsrullen er gylden og sprød. Lad den køle af efter bagningen, skær den i skiver og server sammen med saucen.

Tip:

Du kan bruge enten kun grønne, røde eller gule linser eller en blanding af alle tre.

Opskrifts-ID: 1220

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt1 tsk. riseddike – 1 tsk. agavesirup – 1 spsk. Ketchup – 1 tsk. hakket persille

Bland alle ingredienserne sammen og lad saucen stå og trække, mens resten af retten forberedes.

100 g kogte, grønne linser – 50 g kogte, røde linser – 40 g soltørrede tomater i olie –  ½  lille løg – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt ½ tsk. tørret merian – 1 spsk. hakket persille –  ½ spsk. hakket chili – 1 nip groftmalet peber

Opvarm ovnen til 200°C. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Skær løg i små tern og svits dem i olie. Bland dem med de kogte grønne og røde linser, soltørrede tomater, chili, sojasauce og krydderier.

150 g fransk butterdej – 1  sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – 1 tsk. sesamfrø

Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Fordel fyldet jævnt på dejen. Rul dejen sammen langs den lange side til en rulle. Pensl toppen med det sammenpiskede æg og drys med sesamfrø. Rids dejen let flere steder.

Stil bagepladen i den forvarmede ovn og bag retten i 20-25 minutter, indtil butterdejsrullen er gylden og sprød. Lad den køle af efter bagningen, skær den i skiver og server sammen med saucen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.