Fransk bagværk med linser
Denne lækre ret kombinerer fransk butterdej med aromatisk fyld af grønne og røde linser og soltørrede tomater. En mild ret fyldt med smag, der er perfekt som en snack eller som et let måltid. En smule chili giver retten et let krydret islæt.
Ingredienser
Sauce:
Fremgangsmåde
Step 1
2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 1 tsk. riseddike – 1 tsk. agavesirup – 1 spsk. Ketchup – 1 tsk. hakket persille
Bland alle ingredienserne sammen og lad saucen stå og trække, mens resten af retten forberedes.
Step 2
100 g kogte, grønne linser – 50 g kogte, røde linser – 40 g soltørrede tomater i olie – ½ lille løg – 1 spsk. rapsolie – 1 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – ½ tsk. tørret merian – 1 spsk. hakket persille – ½ spsk. hakket chili – 1 nip groftmalet peber
Opvarm ovnen til 200°C. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Skær løg i små tern og svits dem i olie. Bland dem med de kogte grønne og røde linser, soltørrede tomater, chili, sojasauce og krydderier.
Step 3
150 g fransk butterdej – 1 sammenpisket æg (til at pensle bagværket med) – 1 tsk. sesamfrø
Rul butterdejen ud på en bageplade med bagepapir. Fordel fyldet jævnt på dejen. Rul dejen sammen langs den lange side til en rulle. Pensl toppen med det sammenpiskede æg og drys med sesamfrø. Rids dejen let flere steder.
Step 4
Stil bagepladen i den forvarmede ovn og bag retten i 20-25 minutter, indtil butterdejsrullen er gylden og sprød. Lad den køle af efter bagningen, skær den i skiver og server sammen med saucen.
Tip:
Du kan bruge enten kun grønne, røde eller gule linser eller en blanding af alle tre.
Opskrifts-ID: 1220
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide