En revolutionerende risburger med krydret tunfisk

Samlet tid 25 min.
20 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

Drop brødet og brug i stedet ris i denne smagsfulde ret med tunbøf i en syrlig marinade bestående af citron og hvidløg samt en ingefær-lime-sauce. Frisk tilbehør såsom sprød salat, mango og agurk fuldender denne sushi-inspirerede burger på perfekt vis.

Ingredienser

2 Portioner
380 g
tilberedte sushiris
2 spsk.
olie
2 
tunbøffer, hver ca. 200 g
1 spsk.
honning
1 spsk.
citronsaft
1 
hvidløg
 ½ tsk.
peber

Sauce:

2 spsk.
mayonnaise
 ½ tsk.
revet ingefær
2 spsk.
limesaft

Derudover:

2 
salatblade
2 spsk.
sorte sesamfrø
1 spsk.
hakkede forårsløg
1 
mango
1 
agurk
Næringsindhold: 4689 kJ  /  1120 kcal
36,5 g Fedt
87,1 g Protein
106,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

380 g tilberedte sushiris

Beklæd en rund form på cirka 12 cm i diameter med husholdningsfilm. Læg ¼ af den tilberedte sushiris heri og tryk hårdt ned. Fjern forsigtigt risen sammen med husholdningsfilmen, pak risbollen ind og læg den til side. Lav yderligere 3 risboller på denne måde og stil dem derefter på køl i 30 minutter.

Steg derpå hver risbolle i en godt opvarmet, tør stegepande, indtil de er gyldenbrune på begge sider.

Step 2

2  tunbøffer, hver ca. 200 g – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. honning – 1 spsk. citronsaft – 1  hvidløg –  ½ tsk. peber

Vask og dup tunfisken tør. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sesamolie, honning, citronsaft, hakket hvidløg og peber. Mariner tunbøfferne heri i cirka 20 minutter. Tag dem op og steg dem i cirka 1-2 minutter per side. Gem noget af marinaden til senere brug.

Step 3

2 spsk. mayonnaise –  ½ tsk. revet ingefær – 2 spsk. limesaft –  ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Bland mayonnaise med revet ingefær, limesaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt.

Step 4

2  salatblade – 2 spsk. sorte sesamfrø – 1 spsk. hakkede forårsløg – 1  mango – 1  agurk

Smør mayo-sauce ud på risbollen. Læg salat og tunbøf ovenpå, dryp med en skefuld af den resterende marinade og drys med sesamfrø og forårsløg. Læg tynde skiver af mango og agurk på. Læg endnu en risbolle på som låg og server burgeren, mens den stadig er varm.

Opskrifts-ID: 1250

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

380 g tilberedte sushiris

Beklæd en rund form på cirka 12 cm i diameter med husholdningsfilm. Læg ¼ af den tilberedte sushiris heri og tryk hårdt ned. Fjern forsigtigt risen sammen med husholdningsfilmen, pak risbollen ind og læg den til side. Lav yderligere 3 risboller på denne måde og stil dem derefter på køl i 30 minutter.

Steg derpå hver risbolle i en godt opvarmet, tør stegepande, indtil de er gyldenbrune på begge sider.

2  tunbøffer, hver ca. 200 g – 4 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt2 spsk. Kikkoman Ristet Sesamolie1 spsk. honning – 1 spsk. citronsaft – 1  hvidløg –  ½ tsk. peber

Vask og dup tunfisken tør. Bland Kikkoman sojasauce med mindre salt med Kikkoman sesamolie, honning, citronsaft, hakket hvidløg og peber. Mariner tunbøfferne heri i cirka 20 minutter. Tag dem op og steg dem i cirka 1-2 minutter per side. Gem noget af marinaden til senere brug.

2 spsk. mayonnaise –  ½ tsk. revet ingefær – 2 spsk. limesaft –  ½ tsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt

Bland mayonnaise med revet ingefær, limesaft og Kikkoman sojasauce med mindre salt.

2  salatblade – 2 spsk. sorte sesamfrø – 1 spsk. hakkede forårsløg – 1  mango – 1  agurk

Smør mayo-sauce ud på risbollen. Læg salat og tunbøf ovenpå, dryp med en skefuld af den resterende marinade og drys med sesamfrø og forårsløg. Læg tynde skiver af mango og agurk på. Læg endnu en risbolle på som låg og server burgeren, mens den stadig er varm.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.