Dutch baby – ovnbagt pandekage – med burrata og prosciutto

Samlet tid 35 min.
15 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Modsat det land, hvorfra denne ret har fået sit navn, er disse luftige pandekager alt andet end flade! Prøv denne salte udgave med burrata ost, røget skinke og sprødstegt Bimi® broccoli, serveret med et syrligt hint af ponzu. Det perfekte valg til en lækker og sund morgenmad.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
hvedemel
200 ml
mælk
3 
æg
2 tsk.
smør
150 g
Bimi® broccoli
2 spsk.
olivenolie
1 
fed hvidløg

Servering:

125 g
burrata
60 g
prosciutto crudo
30 g
cherrytomater
Enkelte basilikumsblade
Friskmalet peber
Næringsindhold: 2181 kJ  /  521 kcal
28,8 g Fedt
32 g Protein
33,1 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

120 g hvedemel – 200 ml mælk – 3  æg – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Opvarm ovnen til 200° C og stil to runde ovnfaste fade eller støbejernsfade i ovnen i 20 minutter. Bland mel, mælk, æg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce sammen til en jævn dej.

Step 2

2 tsk. smør

Tag fadene ud af ovnen og pensl dem med smør. Hæld en halvdel af dejen i hvert fad og stil dem tilbage i ovnen. Bag dejen i 15 minutter.

Step 3

150 g Bimi® broccoli – 2 spsk. olivenolie – 1  hvidløg – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Rens og tør Bimi® broccoli og skær dem i mindre stykker. Opvarm olivenolie på en pande, tilsæt broccolien og steg i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsæt den hakkede hvidløg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce og steg blandingen lidt endnu. 

Step 4

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g cherrytomater – Enkelte basilikumsblade – Friskmalet peber – 1 tsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Læg en halv burrata, broccoli, prosciutto crudo og cherrytomater på hver pandekage. Pynt med frisk basilikum og friskmalet peber. Du kan også dryppe lidt Kikkoman ponzu citrus sojasauce udover pandekagerne. 

Tip:

Du kan bruge grønne asparges eller sukkerærter i stedet for Bimi® broccoli. Champignoner, der steges sammen med de andre grøntsager, fungerer også særdeles godt.

Opskrifts-ID: 1225

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

120 g hvedemel – 200 ml mælk – 3  æg – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Opvarm ovnen til 200° C og stil to runde ovnfaste fade eller støbejernsfade i ovnen i 20 minutter. Bland mel, mælk, æg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce sammen til en jævn dej.

2 tsk. smør

Tag fadene ud af ovnen og pensl dem med smør. Hæld en halvdel af dejen i hvert fad og stil dem tilbage i ovnen. Bag dejen i 15 minutter.

150 g Bimi® broccoli – 2 spsk. olivenolie – 1  hvidløg – 1 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Rens og tør Bimi® broccoli og skær dem i mindre stykker. Opvarm olivenolie på en pande, tilsæt broccolien og steg i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsæt den hakkede hvidløg og Kikkoman ponzu citrus sojasauce og steg blandingen lidt endnu. 

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g cherrytomater – Enkelte basilikumsblade – Friskmalet peber – 1 tsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer

Læg en halv burrata, broccoli, prosciutto crudo og cherrytomater på hver pandekage. Pynt med frisk basilikum og friskmalet peber. Du kan også dryppe lidt Kikkoman ponzu citrus sojasauce udover pandekagerne. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.