Cremet suppe af bagte grøntsager med kikærter

Samlet tid 55 min.
15 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Denne suppe af rodfrugter er varmende, tyk og nærende – perfekt til de kolde måneder. Grøntsagerne bliver bagt for at give en dybere, karamelliseret smag til retten.

Ingredienser

3 Portioner
3 
kartofler
0,5 
sød kartoffel
2 
gulerødder
1 
løg
1 
porre
1 
hvidløgsknold
2,5 cm
stykke ingefær
0,5 bundt
koriander
3 spsk.
olivenolie
1 tsk.
stødt spidskommen
1 liter
grøntsagsbouillon
200 ml
purerede tomater
0,5 tsk.
blandet peber

Yderligere:

100 g
tilberedte kikærter
50 g
knoldselleri
0,5 bundt
koriander
2 spsk.
creme fraiche
Næringsindhold: 1482 kJ  /  354 kcal
15 g Fedt
10 g Protein
43 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

3  kartofler – 0,5  sød kartoffel – 2  gulerødder – 1  løg – 1  porre – 1  hvidløgsknold – 2,5 cm stykke ingefær – 0,5 bundt koriander – 3 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask grøntsagerne og skær dem i tern. Hak hvidløg, ingefær og krydderurter fint. Hæld det hele i et ovnfast fad med bagepapir, vend blandingen med olie, drys med stødt spidskommen og bag det hele i ovnen i 25 minutter, indtil grøntsagerne er gyldenbrune.

Step 2

1 liter grøntsagsbouillon – 200 ml purerede tomater – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer0,5 tsk. blandet peber

Hæld de bagte grøntsager over i en gryde. Hæld bouillon og de purerede tomater deri og kog det hele i 15 minutter. Blend suppen, indtil den bliver jævn og cremet, og smag til med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og peber.

Step 3

100 g tilberedte kikærter – 50 g knoldselleri – 0,5 bundt koriander – 2 spsk. creme fraiche

Server suppen sammen med de tilberedte kikærter, revet knoldselleri, hakket koriander og creme fraiche. 

Opskrifts-ID: 1150

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

3  kartofler – 0,5  sød kartoffel – 2  gulerødder – 1  løg – 1  porre – 1  hvidløgsknold – 2,5 cm stykke ingefær – 0,5 bundt koriander – 3 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask grøntsagerne og skær dem i tern. Hak hvidløg, ingefær og krydderurter fint. Hæld det hele i et ovnfast fad med bagepapir, vend blandingen med olie, drys med stødt spidskommen og bag det hele i ovnen i 25 minutter, indtil grøntsagerne er gyldenbrune.

1 liter grøntsagsbouillon – 200 ml purerede tomater – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer0,5 tsk. blandet peber

Hæld de bagte grøntsager over i en gryde. Hæld bouillon og de purerede tomater deri og kog det hele i 15 minutter. Blend suppen, indtil den bliver jævn og cremet, og smag til med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og peber.

100 g tilberedte kikærter – 50 g knoldselleri – 0,5 bundt koriander – 2 spsk. creme fraiche

Server suppen sammen med de tilberedte kikærter, revet knoldselleri, hakket koriander og creme fraiche. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.