Cremet suppe af bagte grøntsager med kikærter
Denne suppe af rodfrugter er varmende, tyk og nærende – perfekt til de kolde måneder. Grøntsagerne bliver bagt for at give en dybere, karamelliseret smag til retten.
Ingredienser
Yderligere:
Fremgangsmåde
Step 1
3 kartofler – ½ sød kartoffel – 2 gulerødder – 1 løg – 1 porre – 1 hvidløgsknold – 2 ½ cm stykke ingefær – ½ bundt koriander – 3 spsk. olivenolie – 1 tsk. stødt spidskommen
Forvarm ovnen til 190 grader. Vask grøntsagerne og skær dem i tern. Hak hvidløg, ingefær og krydderurter fint. Hæld det hele i et ovnfast fad med bagepapir, vend blandingen med olie, drys med stødt spidskommen og bag det hele i ovnen i 25 minutter, indtil grøntsagerne er gyldenbrune.
Step 2
1 liter grøntsagsbouillon – 200 ml purerede tomater – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – ½ tsk. blandet peber
Hæld de bagte grøntsager over i en gryde. Hæld bouillon og de purerede tomater deri og kog det hele i 15 minutter. Blend suppen, indtil den bliver jævn og cremet, og smag til med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og peber.
Step 3
100 g tilberedte kikærter – 50 g knoldselleri – ½ bundt koriander – 2 spsk. creme fraiche
Server suppen sammen med de tilberedte kikærter, revet knoldselleri, hakket koriander og creme fraiche.
Opskrifts-ID: 1150
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide