Cremet rødkålssuppe
Sæt farve på dine vintermåltider med vores rødkålssuppe, hvor rødkål og kartofler blandes med hvidløg og rødløg. Suppen forfines med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, dild og en smule fløde. Denne varmende ret er perfekt til kolde dage.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Step 1
400 g rødkål – 300 g kartofler – 1 rødløg – 2 fed hvidløg
Hak kålen. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak både løg og hvidløg fint.
Step 2
1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 liter grøntsagsbouillon
Opvarm smør og olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kål og kartofler. Steg det hele i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og rør det hele godt sammen. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, læg låg på og lad det hele simre i cirka 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
Step 3
1 tsk. sort peber – 1 tsk. cidereddike – 100 ml piskefløde – 30 g nødder (f.eks. pistacienødder, cashewnødder eller pekannødder) – ½ tsk. rosépeber (hele korn) – 1 spsk. hakket dild
Blend suppen, indtil den er jævn. Rør sort peber, cidereddike og 70 ml piskefløde i suppen og hæld den op i skåle. Hak nødderne, knus peberkornene og brug begge dele som pynt sammen med den resterende piskefløde og lidt hakket dild.
Opskrifts-ID: 1380
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide