Cremet rødkålssuppe
Cremet rødkålssuppe

Cremet rødkålssuppe

Samlet tid40 min.
10 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Sæt farve på dine vintermåltider med vores rødkålssuppe, hvor rødkål og kartofler blandes med hvidløg og rødløg. Suppen forfines med  Kikkoman ponzu citrus sojasauce, dild og en smule fløde. Denne varmende ret er perfekt til kolde dage.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
rødkål
300 g
kartofler
1 
rødløg
2 
fed hvidløg
1 spsk.
smør
1 spsk.
olivenolie
1 liter
grøntsagsbouillon
1 tsk.
sort peber
1 tsk.
cidereddike
100 ml
piskefløde
30 g
nødder (f.eks. pistacienødder, cashewnødder eller pekannødder)
 ½ tsk.
rosépeber (hele korn)
1 spsk.
hakket dild
Næringsindhold:3230 kJ / 772 kcal
32 gFedt
13 gProtein
41 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

400 g rødkål – 300 g kartofler – 1  rødløg – 2  fed hvidløg

Hak kålen. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak både løg og hvidløg fint. 

Step 2

1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 liter grøntsagsbouillon

Opvarm smør og olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kål og kartofler. Steg det hele i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og rør det hele godt sammen. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, læg låg på og lad det hele simre i cirka 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre. 

Step 3

1 tsk. sort peber – 1 tsk. cidereddike – 100 ml piskefløde – 30 g nødder (f.eks. pistacienødder, cashewnødder eller pekannødder) –  ½ tsk. rosépeber (hele korn) – 1 spsk. hakket dild

Blend suppen, indtil den er jævn. Rør sort peber, cidereddike og 70 ml piskefløde i suppen og hæld den op i skåle. Hak nødderne, knus peberkornene og brug begge dele som pynt sammen med den resterende piskefløde og lidt hakket dild. 

Opskrifts-ID: 1380

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

400 g rødkål – 300 g kartofler – 1 rødløg – 2 fed hvidløg

Hak kålen. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak både løg og hvidløg fint. 

1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 liter grøntsagsbouillon

Opvarm smør og olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kål og kartofler. Steg det hele i 3 minutter under konstant omrøring. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og rør det hele godt sammen. Hæld grøntsagsbouillonen i gryden, læg låg på og lad det hele simre i cirka 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre. 

1 tsk. sort peber – 1 tsk. cidereddike – 100 ml piskefløde – 30 g nødder (f.eks. pistacienødder, cashewnødder eller pekannødder) – ½ tsk. rosépeber (hele korn) – 1 spsk. hakket dild

Blend suppen, indtil den er jævn. Rør sort peber, cidereddike og 70 ml piskefløde i suppen og hæld den op i skåle. Hak nødderne, knus peberkornene og brug begge dele som pynt sammen med den resterende piskefløde og lidt hakket dild. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.