

Poutine med søde kartofler
Poutine er en klassisk, canadisk ret, og i denne sunde udgave har den fået et twist med sprøde søde kartoffelfritter, sej mozzarella og fyldig svampesauce. En perfekt balance mellem sunde ingredienser og nydelse.
Ingredienser
Søde kartoffelfritter:
Svampesauce:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1

700 g søde kartofler – 1 ½ spsk. rapsolie – 1 spsk. kartoffelstivelse – ½ spsk. majsmel – ½ tsk. hvidløgsgranulat – ½ tsk. sødt paprikapulver
Vask de søde kartofler, og skær dem i fritter på ca. 1,5 cm tykkelse. Læg dem i en skål med koldt vand, og lad dem trække i 20 minutter. Tør dem derefter grundigt, tilsæt olie, majsmel, kartoffelstivelse og krydderier. Bland det hele godt sammen, og læg dem i en varm airfryer. Bag dem ved 200° C i 30 minutter. Rør i fritterne flere gange under bagningen.
Step 2

2 spsk. rapsolie – 100 g svampe, i skiver – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 30 g smør – 1 lille skalotteløg, i tern – 1 fed hvidløg, hakket – 10 g hvedemel – 10 g kartoffelstivelse – 200 ml grøntsagsbouillon – ½ tsk. tørret timian – ½ tsk. friskmalet sort peber
Opvarm olie på en pande, tilsæt svampe og 1 spiseskefuld Kikkoman sojasauce. Steg svampene, indtil de er gyldne, og læg dem derefter på en tallerken. Tilsæt smør, skalotteløg og hvidløg til panden, og steg, indtil løget er blødt. Tilsæt hvedemel og kartoffelstivelse, og steg det hele, indtil løget er gyldent. Hæld bouillon og svampe på panden, rør 2 spiseskefulde Kikkoman sojasauce og krydderier i, og lad det hele simre ved lav varme. Sørg for at røre konstant, indtil saucen begynder at tykne.
Step 3

160 g mozzarella – 1 spsk. hakket purløg – ½ tsk. friskmalet sort peber
Læg de varme fritter på en tallerken, tilsæt revet mozzarella, og hæld den varme svampesauce over. Drys med purløg og peber, og server retten med det samme.
Tip:
Fritterne kan også bages i ovnen eller dybsteges i olie ad flere omgange i en dyb pande eller gryde. Hvis du vælger at dybstege dem, så lad være med at vende dem i olie inden, og vend dem først i krydderierne efter stegningen.
Hvis du bruger nye kartofler, kan du lade skindet forblive på. Ældre kartofler skal dog helst skrælles inden brug.
Alternativ til Kikkoman sojasauce: Kikkoman sojasauce med mindre salt, Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman økologisk sojasauce.
Opskrifts-ID: 1464
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide