Poutine med søde kartofler
Poutine med søde kartofler

Poutine med søde kartofler

4,3 8 Bedømmelse
Samlet tid55 min.
25 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid

Poutine er en klassisk, canadisk ret, og i denne sunde udgave har den fået et twist med sprøde søde kartoffelfritter, sej mozzarella og fyldig svampesauce. En perfekt balance mellem sunde ingredienser og nydelse. 

Ingredienser

2 Portioner

Søde kartoffelfritter:

700 g
søde kartofler
1 ½ spsk.
rapsolie
1 spsk.
kartoffelstivelse
 ½ spsk.
majsmel
 ½ tsk.
hvidløgsgranulat
 ½ tsk.
sødt paprikapulver

Svampesauce:

2 spsk.
rapsolie
100 g
svampe, i skiver
30 g
smør
1 
lille skalotteløg, i tern
1 
fed hvidløg, hakket
10 g
hvedemel
10 g
kartoffelstivelse
200 ml
grøntsagsbouillon
 ½ tsk.
tørret timian
 ½ tsk.
friskmalet sort peber

Derudover:

160 g
mozzarella
1 spsk.
hakket purløg
 ½ tsk.
friskmalet sort peber
Næringsindhold:3879 kJ / 927 kcal
67 gFedt
25 gProtein
108 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

700 g søde kartofler – 1 ½ spsk. rapsolie – 1 spsk. kartoffelstivelse –  ½ spsk. majsmel –  ½ tsk. hvidløgsgranulat –  ½ tsk. sødt paprikapulver

Vask de søde kartofler, og skær dem i fritter på ca. 1,5 cm tykkelse. Læg dem i en skål med koldt vand, og lad dem trække i 20 minutter. Tør dem derefter grundigt, tilsæt olie, majsmel, kartoffelstivelse og krydderier. Bland det hele godt sammen, og læg dem i en varm airfryer. Bag dem ved 200° C i 30 minutter. Rør i fritterne flere gange under bagningen. 

Step 2

2 spsk. rapsolie – 100 g svampe, i skiver – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 g smør – 1  lille skalotteløg, i tern – 1  fed hvidløg, hakket – 10 g hvedemel – 10 g kartoffelstivelse – 200 ml grøntsagsbouillon –  ½ tsk. tørret timian –  ½ tsk. friskmalet sort peber

Opvarm olie på en pande, tilsæt svampe og 1 spiseskefuld Kikkoman sojasauce. Steg svampene, indtil de er gyldne, og læg dem derefter på en tallerken. Tilsæt smør, skalotteløg og hvidløg til panden, og steg, indtil løget er blødt. Tilsæt hvedemel og kartoffelstivelse, og steg det hele, indtil løget er gyldent. Hæld bouillon og svampe på panden, rør 2 spiseskefulde Kikkoman sojasauce  og krydderier i, og lad det hele simre ved lav varme. Sørg for at røre konstant, indtil saucen begynder at tykne. 

Step 3

160 g mozzarella – 1 spsk. hakket purløg –  ½ tsk. friskmalet sort peber

Læg de varme fritter på en tallerken, tilsæt revet mozzarella, og hæld den varme svampesauce over. Drys med purløg og peber, og server retten med det samme. 

Tip:

Fritterne kan også bages i ovnen eller dybsteges i olie ad flere omgange i en dyb pande eller gryde. Hvis du vælger at dybstege dem, så lad være med at vende dem i olie inden, og vend dem først i krydderierne efter stegningen. 

Hvis du bruger nye kartofler, kan du lade skindet forblive på. Ældre kartofler skal dog helst skrælles inden brug. 

Alternativ til Kikkoman sojasauce: Kikkoman sojasauce med mindre salt, Kikkoman glutenfri sojasauce og Kikkoman økologisk sojasauce.

Opskrifts-ID: 1464

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

700 g søde kartofler – 1 ½ spsk. rapsolie – 1 spsk. kartoffelstivelse – ½ spsk. majsmel – ½ tsk. hvidløgsgranulat – ½ tsk. sødt paprikapulver

Vask de søde kartofler, og skær dem i fritter på ca. 1,5 cm tykkelse. Læg dem i en skål med koldt vand, og lad dem trække i 20 minutter. Tør dem derefter grundigt, tilsæt olie, majsmel, kartoffelstivelse og krydderier. Bland det hele godt sammen, og læg dem i en varm airfryer. Bag dem ved 200° C i 30 minutter. Rør i fritterne flere gange under bagningen. 

2 spsk. rapsolie – 100 g svampe, i skiver – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce30 g smør – 1 lille skalotteløg, i tern – 1 fed hvidløg, hakket – 10 g hvedemel – 10 g kartoffelstivelse – 200 ml grøntsagsbouillon – ½ tsk. tørret timian – ½ tsk. friskmalet sort peber

Opvarm olie på en pande, tilsæt svampe og 1 spiseskefuld Kikkoman sojasauce. Steg svampene, indtil de er gyldne, og læg dem derefter på en tallerken. Tilsæt smør, skalotteløg og hvidløg til panden, og steg, indtil løget er blødt. Tilsæt hvedemel og kartoffelstivelse, og steg det hele, indtil løget er gyldent. Hæld bouillon og svampe på panden, rør 2 spiseskefulde Kikkoman sojasauce  og krydderier i, og lad det hele simre ved lav varme. Sørg for at røre konstant, indtil saucen begynder at tykne. 

160 g mozzarella – 1 spsk. hakket purløg – ½ tsk. friskmalet sort peber

Læg de varme fritter på en tallerken, tilsæt revet mozzarella, og hæld den varme svampesauce over. Drys med purløg og peber, og server retten med det samme. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.